Τετάρτη 11 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Με δυνάμωμα του αγώνα και της αλληλεγγύης απαντούν στην ανεργία και το ξεσπίτωμα

Την Κυριακή 15 Γενάρη η μεγάλη σύσκεψη συνδικάτων και φορέων στη Λάρυμνα

Στη μάχη για την οργάνωση της σύσκεψης συνδικάτων και φορέων την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 10 π.μ., στον οικισμό του εργοστασίου στη Λάρυμνα, ρίχνονται μέλη της διοίκησης των Σωματείων και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, προετοιμάζοντας παράλληλα την κλιμάκωση του αγώνα τους για τη διασφάλιση της επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και των θέσεων εργασίας τους.

Με δεδομένο ότι τέλος Γενάρη λήγουν οι συμβάσεις τους και οδηγούνται στο ταμείο ανεργίας και το ξεσπίτωμα, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους ετοιμάζονται για μία ακόμη μεγάλη αναμέτρηση με τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, πάνω στο χαλί της απαξίωσης που έστρωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μέσα από την σύσκεψη της Κυριακής επιδιώκουν να ενημερώσουν για τις εξελίξεις και την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για τις προτάσεις τους για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα επιδιώκουν να πάρουν δύναμη από τα «ταξικά αδέλφια» τους, την πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη για τη συνέχιση του αγώνα και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν με συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 28 Γενάρη.

«Η στάση μας θα κρίνει τις εξελίξεις»

Στην κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να παραμείνει ψηλά η σημαία του αγώνα, αναφέρθηκε χτες ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ενημερώνοντας τους συναδέλφους του για τις εξελίξεις, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι με τη στάση και την αποφασιστικότητά τους έχουν την δύναμη να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, ο Π. Πολίτης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης και συζήτησης που έγινε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα του κινηματογράφου του οικισμού, προσδιόρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην παρασύρονται από τις προσδοκίες και το κλίμα επανάπαυσης που καλλιεργεί η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, αλλά να παραμείνουν σταθεροί, συσπειρωμένοι στο σωματείο και να ακολουθήσουν μέχρι τέλους τον δρόμο του αγώνα, μέσα από τον οποίον πέτυχαν να παραμένουν μέχρι σήμερα στις εργασίες και τα σπίτια τους.

Τόνισε επίσης ότι μπροστά στην ανεργία που περιμένει όλους τους εργαζόμενους στις 31 Γενάρη, η μόνη απάντηση είναι κλιμάκωση του αγώνα για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή στην εργασία τους και η δυνατότητα επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, ανεξάρτητα από το πότε θα ολοκληρωθούν και ποια θα είναι η έκβαση των διαγωνισμών εκποίησης.

Προσδιόρισε μάλιστα πως το γεγονός ότι τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε το υπουργείο Οικονομικών το καλοκαίρι του 2022 για να καλυφθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέχρι τον Δεκέμβρη διατέθηκαν στην ειδική εκκαθάριση πριν από λίγες μέρες, δείχνει ότι η ΛΑΡΚΟ, ακόμη και κλειστή, έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της, ενώ επισήμανε ότι με την αξία του νικελίου να φτάνει στις 30.000 ευρώ, οι δυνατότητες αυτές πολλαπλασιάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Παναγιώτης Πολίτης κάλεσε τους εργαζόμενους να ριχτούν στη μάχη της προετοιμασίας της σύσκεψης της Κυριακής και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε, δεν τον εγκαταλείπουμε».

Να σημειώσουμε ότι στην ενημέρωση που έγινε το πρωί της Τρίτης στον κινηματογράφο του οικισμού της ΛΑΡΚΟ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, εκφράζοντας τη στήριξη στη νέα φάση του αγώνα που δίνουν, ενώ στο σωματείο άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα μηνύματα συμμετοχής στη σύσκεψη από σωματεία και φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ