Τετάρτη 11 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Καμιά ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία!

Καταγγέλλει την εργοδοσία «Super Market Ρουμελιώτης» για την παράνομη κυριακάτικη απασχόληση εργαζομένων της

Από την παρέμβαση των σωματείων στην επιχείρηση
Από την παρέμβαση των σωματείων στην επιχείρηση
«Καμιά ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με αφορμή την παρέμβαση που πραγματοποίησε από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Νομού Αχαΐας, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, σε κατάστημα της επιχείρησης «Ρουμελιώτης - Jumbo» στη Γαστούνη, που ανάγκασε εργαζομένους της να απασχοληθούν για απογραφή, χωρίς να έχουν παρθεί οι απαραίτητες άδειες λειτουργίας και χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν δηλωθεί, ώστε να λάβουν τις αντίστοιχες αποδοχές.

Ο συνδικαλιστικός φορέας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας, τονίζοντας επιπλέον ότι κάλεσε τους εργαζομένους της να μεταβούν στον χώρο από Αχαΐα και Ηλεία με δικά τους έξοδα, επισημαίνοντας ότι τόσο τα δύο Εργατικά Κέντρο όσο και το Συνδικάτο βρέθηκαν απ' την πρώτη στιγμή δίπλα στους συναδέλφους τους, κατήγγειλαν τις απαράδεκτες πρακτικές της εργοδοσίας.

«Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής μας η επιχείρηση προσπάθησε να καλύψει τις παρανομίες της με τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό για τους ίδιους τους εργαζόμενούς της, θυμίζοντάς μας εποχές μεσαίωνα. Συγκεκριμένα ανάγκασε τους περίπου 40 εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα να φύγουν από την πίσω πόρτα και μάλιστα χωρίς μπουφάν και προσωπικά είδη και να κρυφτούν μέσα στα χωράφια της Γαστούνης», αναφέρει το ΕΚΠ, επισημαίνοντας:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας δέχονται καταγγελίες για τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις και πρακτικές που εφαρμόζει η συγκεκριμένη επιχείρηση στα σούπερ μάρκετ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ και ΑΡΑΠΗΣ».

Προειδοποιεί ότι η επίθεση που δέχονται και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν θα μείνει αναπάντητη, σημειώνει ότι δεν είναι σκλάβοι και απαιτεί, εδώ και τώρα, να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στην επιχείρηση από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Επιθεώρηση Εργασίας, ΙΚΑ κ.τ.λ.), άμεσα να προβούν σε ελέγχους σε όλα τα καταστήματά της. Επιπλέον, να πληρωθούν τώρα από την εργοδοσία «Ρουμελιώτης» τα μεταφορικά των υπαλλήλων που αναγκάστηκαν να μεταβούν στη Γαστούνη από διάφορα μέρη της περιοχής, η νόμιμη προσαύξηση 75% και να δοθεί το ρεπό που δικαιούνται, μέσα στη βδομάδα που τρέχει.

«Καμιά απλήρωτη υπερωρία στους συναδέλφους μας που εργάζονται στα συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Τήρηση του ωραρίου», σημειώνει το ΕΚΠ και καταλήγει:

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης που σηκώνουν κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, που απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Οπλο μας η οργάνωσή μας στα σωματεία μας! Δεν θα δουλεύουμε σαν σκλάβοι για τα κέρδη των εργοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ