Τετάρτη 11 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Στις 20 Γενάρη η εκδήλωση για τις Συλλογικές Συμβάσεις

«Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς. Καμία αναμονή. Αγώνας ενάντια στην ακρίβεια και την αντεργατική πολιτική»: Εκδήλωση - συζήτηση με αυτό το θέμα οργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 20 Γενάρη, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του κινηματογράφου «Studio» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής).

Με όπλο την πρόσφατη πείρα από σημαντικούς εργατικούς αγώνες, το ΠΑΜΕ απευθύνει πρόσκληση μαζικής συμμετοχής προς τους εργαζόμενους και τα σωματεία. «Το ΠΑΜΕ επαναφέρει το θέμα για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για τις αυξήσεις στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, στους μισθούς και στα μεροκάματα, για το ξεπάγωμα των τριετιών, για την υποχρεωτικότητα των Συμβάσεων, διότι η ακρίβεια και η συνολική κατάσταση που διαμορφώνεται στην πίεση του εργατικού εισοδήματος απαιτούν νέες πρωτοβουλίες, πιο συντονισμένες», σημειώνεται στο κάλεσμά του.

Στο έδαφος της εκτίναξης των τιμών στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και των συνεχών περικοπών στις οποίες τα νοικοκυριά υποβάλλουν τις ανάγκες, το ΠΑΜΕ στηλιτεύει τα ψίχουλα που υπόσχεται προεκλογικά η κυβέρνηση όσον αφορά τους μισθούς. «Οι προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού για "αυξήσεις" 30 με 40 ευρώ στον ονομαστικό κατώτατο μισθό τον προσεχή Απρίλη, όπως και τα διάφορα "κουπόνια" που δίνουν ορισμένες επιχειρήσεις, δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα. Αυτά τα έχουμε ζήσει όλη την προηγούμενη δεκαετία και δεν εμπόδισαν τη ραγδαία μείωση όλων των μισθών, τη συνεχή υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, τη μεγάλη ενίσχυση της "ευελιξίας" - μισοδουλειάς έναντι της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα», τονίζει. Ανάμεσα στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, ξεχωρίζει τα αιτήματα για την ΕΓΣΣΕ και το «ξεπάγωμα» των τριετιών (προϋπηρεσία).

«Η συμμετοχή σωματείων και συνδικαλιστών στην εκδήλωση, η πείρα και οι προτάσεις τους θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων και στον σχεδιασμό δράσης, στον δρόμο ενίσχυσης της οργάνωσης του αγώνα στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Να μη λείψει κανείς από τη συζήτηση, από τον συντονισμό των σωματείων, από αυτήν τη μάχη!», καταλήγει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ