Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να δώσει άμεσα μόνιμη λύση στο αδιέξοδο

Ανοιχτή επιστολή 37 παθολόγων των νοσοκομείων της Πάτρας προς τους κατοίκους Αχαΐας και Ηλείας για την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου

Τριάντα επτά παθολόγοι που υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία της Πάτρας («Αγιος Ανδρέας» και Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών) υπογράφουν «ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες της Αχαΐας και της Ηλείας για την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου».

Υπενθυμίζουν τη διάλυση της Παθολογικής κλινικής στο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Πύργου και την παραίτηση 15 γιατρών τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας της χρόνιας υποστελέχωσης. Και σ' αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μετακινεί γιατρούς από τα νοσοκομεία της Πάτρας, που καλούνται να ταξιδεύουν από τον έναν νομό στον άλλο, να περιθάλπουν 70 - 80 ασθενείς, να καλύπτουν τα Επείγοντα και την Παθολογική κλινική και να επιστρέφουν πίσω. Οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις ενάντια σ΄αυτήν την κατάσταση.

Οπως αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους:

«Οι παθολόγοι των Παθολογικών κλινικών, των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών ΠΓΝΠ και ΓΝΠ "Αγιος Ανδρέας" και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Πάτρας θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους πολίτες της Αχαΐας για την επερχόμενη αποδυνάμωση και των δύο νοσοκομείων το επόμενο διάστημα. Με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη Ιωάννη, μετακινούνται στο Νοσοκομείο Πύργου συνάδελφοί μας (μέχρι στιγμής 11) για κάλυψη εφημεριακών και όχι μόνο αναγκών».

Αναδεικνύουν τη δραματική κατάσταση του Νοσοκομείου Πύργου, όπως και την «απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του», θυμίζοντας τις σχετικές καταγγελίες που έχουν γίνει από γιατρούς, όπως και τις ευθύνες της διοίκησης της ΥΠΕ για την αποδυνάμωση των νοσοκομείων της Αχαΐας.

Επίσης, οι υπογράφοντες γιατροί ενημερώνουν «δημόσια τόσο τους πολίτες της Ηλείας όσο και τις εισαγγελικές αρχές ότι το εφημεριακό καθεστώς που διαμορφώνεται στην Παθολογική κλινική, στο Τμήμα Επειγόντων και στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου με βάση τα "εντέλλεσθε" είναι επισφαλές και επικίνδυνο, πρωτίστως για τους ασθενείς του νομού Ηλείας αλλά και για τους συναδέλφους, που αναγκάζονται να μετακινηθούν και να υπερεργαστούν σε συνθήκες μη ασφαλούς εφημέρευσης.

Είναι αποκλειστική ευθύνη της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας να δώσουν άμεσα μόνιμη λύση στο αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν, εξασφαλίζοντας τη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς ώστε οι πολίτες της Ηλείας να μην είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ