Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
Κλείνει δομή του «Χαμόγελου» στην Κέρκυρα, «στον αέρα» παιδιά και εργαζόμενοι

Να αναλάβει το κράτος την ευθύνη για τα απροστάτευτα παιδιά, απαιτούν σωματεία και μαζικοί φορείς

Μια ακόμα είδηση - ράπισμα για την κρατική ανευθυνότητα απέναντι στο απροστάτευτο παιδί και την ένταση της επιχειρηματικής δράσης φέρνουν στο φως το Σωματείο Εργαζομένων ΠΠΠ «Η Μητέρα & Παιδοπόλεις», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής (ΠΟΜΕΕΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Πιο συγκεκριμένα, από τη διοίκηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» έγινε γνωστό σε παιδιά και εργαζόμενους του «σπιτιού» της ΜΚΟ στην Κέρκυρα ότι κλείνει οριστικά μέσα στα Χριστούγεννα. «Τα 15 παιδιά σαν αντικείμενα θα μετακινηθούν σε άλλες δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως και οι εργαζόμενοι. Παιδιά που έχουν κακοποιηθεί μια και δυο φορές, που έχουν βρει επιτέλους τη δική τους οικογένεια στο σπίτι, στο σχολείο, στο χωριό, εργαζόμενοι που έχουν τις οικογένειές τους, τις υποχρεώσεις τους, κακοποιούνται βάναυσα από τα παιχνίδια της κυβέρνησης και ιδιοκτητών των ΜΚΟ με πρόσχημα τις προδιαγραφές, ενώ όλοι μαζί συμφωνούν στο κλείσιμο των δομών, στο όνομα της αποασυλοποίησης, της επαγγελματικής αναδοχής, και στην υιοθεσία χωρίς αρχές και επιστημονικές προϋποθέσεις. Στο βάθος, βλέπε εμπόριο παιδιού», αναφέρουν οι φορείς που καταγγέλλουν το γεγονός.

«Η κοινωνία της εκμετάλλευσης, στην οποία όλα πουλιούνται και αγοράζονται, που θυσιάζει τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους στο άγριο κυνηγητό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων και στις ανάγκες της αγοράς, έχει βάλει στο στόχαστρο το ίδιο το παιδί», προσθέτουν, θυμίζοντας μάλιστα όλα τα πρόσφατα γεγονότα που δείχνουν τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους απέναντι στην παιδική προστασία: Από τις εξελίξεις στην «Κιβωτό του μαρτυρίου» μέχρι τον θανάσιμο πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου Ρομά, και από το κλείσιμο του θαλάμου της ΜΚΟ «Χωριά SOS» στο αναρρωτήριο Πεντέλης μέχρι τα δεκάδες παιδιά που με εισαγγελική εντολή στοιβάζονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Από τα παιδιά με αναπηρίες που δεν κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες, επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν, μέχρι εκείνα τα παιδιά με αναπηρίες που εκατό μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν βρίσκουν ακόμα σχολείο να πάνε, λόγω του ιδιωτικοποιημένου συστήματος μεταφοράς και των ελλείψεων προσωπικού.

Οι φορείς απαιτούν να εξασφαλιστεί άμεσα ότι με ευθύνη του κράτους τα παιδιά του «Χαμόγελου του παιδιού» της Κέρκυρας στον φυσικό τους χώρο θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το σχολείο τους, σε σπίτι, δομή με όρους ασφάλειας, πλήρως στελεχωμένη, με επιστημονικά προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι της δομής να παραμείνουν στις θέσεις τους, δίπλα στα παιδιά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και με την ευθύνη του κράτους.

Επίσης, διεκδικούν μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης των κοινωνικών υπηρεσιών και των δομών προστασίας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα κλειστών δομών, απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης και εμπλοκής ιδιωτών και ΜΚΟ σε αυτούς τους τομείς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ