Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεκάδες απολύσεις με ... κοινωνικό πρόσωπο σε μεγάλη βιομηχανία

Την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο με τη μορφή διατακτικών (κουπόνια σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ) από την εταιρεία «Alumil» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Μετάλλου Κιλκίς του ΚΚΕ, η οποία τονίζει: «Αποτελεί πρόκληση να παριστάνει η εργοδοσία ότι έχει κοινωνικό πρόσωπο και σέβεται τους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία, τη στιγμή που τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις».

Και προσθέτει: «Αλήθεια, οι "δύσκολες συνθήκες ακρίβειας" που επικαλείται δεν αφορούν τους πάνω από 50 απολυμένους και τις οικογένειές τους; Σημειωτέον, τη στιγμή που απολύει, παίρνει 56 εκατομμύρια επιδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ξεμπροστιάζοντας την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που πασχίζουν να πείσουν τον λαό ότι όλοι έχουν να κερδίσουν από το Ταμείο.

Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με την αύξηση των τιμών σε ρεύμα, θέρμανση, βενζίνη και βασικά είδη κατανάλωσης, είναι και ψίχουλα σε σχέση με τα κέρδη του τελευταίου διαστήματος. Μετά από χρόνια που η εταιρεία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, το 1ο εξάμηνο του 2022 ήταν το πιο επιτυχημένο, με λειτουργικά κέρδη που ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια».

Η ΚΟΒ Μετάλλου τονίζει επίσης ότι τα 500.000 ευρώ που υπερηφανεύεται πως μοίρασε η εταιρεία αποτελούν τα κέρδη που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι σε μόλις 2 μέρες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν μισθούς καθηλωμένους ως επί το πλείστον στο ύψος του βασικού.

«Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βασιστούν στην υποκριτική καλοσύνη κανενός εργοδότη», τονίζει η ανακοίνωση, και σημειώνει: «Δεν μπορούν να στηριχτούν ούτε στους επίδοξους "σωτήρες" που τους καλούν να περιμένουν μια κυβερνητική εναλλαγή. Η λύση είναι στον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα, όπως οι αγώνες των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, σε COSCO, "e-food", αλλά και ο μεγάλος αγώνας στη "Μαλαματίνα". Η λύση είναι στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης, στον δρόμο του αγώνα και της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ