Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Διακριτή άνοδος σε ψήφους και ποσοστό για τη ΔΑΣ

Δεύτερη δύναμη, με άνοδο σε ψήφους και ποσοστό, παρέμεινε το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ έλαβε 54 ψήφους και 29,6%, αύξηση 11 ψήφων (από 43) και +5,2% (από 24,5%), εκλέγοντας 4 έδρες στο νέο ΔΣ.

Το ψηφοδέλτιο «Ενωση - Συνεργασία» έλαβε 117 ψήφους, 64,2% και 10 έδρες (από 97 ψήφους, 55,1% και 8 έδρες) και η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» 11 ψήφους, 6,1% και καμία έδρα (από 36 ψήφους, 20,4% και 3 έδρες).

«Η διακριτή άνοδος των δυνάμεων του αγώνα και της διεκδίκησης για τέταρτο συνεχόμενο συνέδριο είναι ελπιδοφόρα», σημειώνει η ΔΑΣ, τονίζοντας πως όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δυνάμεις της «πρωτοστάτησαν στην ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ηγήθηκαν στην οργάνωση κάθε τοπικού και πανελλαδικού αγώνα, μπήκαν μπροστά στο να οργανωθεί η διεκδίκηση και πάλη για κάθε λαϊκό πρόβλημα».

Προσθέτει ότι «είναι οι δυνάμεις που παλεύουν για ένα Εργατικό Κέντρο στήριγμα των εργαζομένων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οργανωτή των δίκαιων διεκδικήσεών τους και μπροστάρη στους κοινωνικούς αγώνες. Υπερασπιστή τους απέναντι στην εργοδοσία, στις απολύσεις, στην τρομοκρατία».

Κλείνοντας αναδεικνύει την ανάγκη να ξεπεραστεί «το εμπόδιο του αρνητικού συσχετισμού που διατηρείται στο ΕΚ Καλαμάτας», καθώς η πλειοψηφία στη διοίκηση «εδώ και 20 χρόνια κάνει τα πάντα για να είναι το στήριγμα κυβερνήσεων - εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ