Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζική και μαχητική αγωνιστική απάντηση - κάλεσμα συνέχειας από το συλλαλητήριο της Αθήνας

Την αντίθεσή τους στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και συνολικά στην πολιτική που λεηλατεί το εισόδημα και συρρικνώσει την κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες του λαού, προκειμένου να εξασφαλίζει ζεστό χρήμα, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους, διαδήλωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου εργατικά σωματεία, ενώσεις μικρών επαγγελματιών, σύλλογοι γυναικών και φοιτητικοί σύλλογοι. Με συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατήγγειλαν τα χαράτσια και τη φτώχεια που «μοιράζει» στον λαό ο προϋπολογισμός, την πολιτική που τον καταδικάζει στην επιβίωση με τα ψίχουλα των «pass» και των «καλαθιών». Κάλεσαν σε συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα για την προστασία από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, προστασία της λαϊκής κατοικίας από το κύμα των πλειστηριασμών.

«Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία», φώναξαν οι διαδηλωτές που έφτασαν στο Σύνταγμα με τρεις προσυγκεντρώσεις. «Πανάκριβο το ρεύμα, πανάκριβη η ζωή, οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή», τόνισαν και ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην πολιτική που τους καταδικάζει να «βγάλουν» τον χειμώνα με «κουπόνια» και «pass», που δεν εξασφαλίζουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.


Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βάλσαμος Συρίγος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ», ο Γιώργος Τσουρατάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ