Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νησιώτικο μήνυμα αντίστασης

Μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων, συνταξιούχων και νεολαίας, έγινε χτες στο Ηράκλειο, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό. Ο συγκεντρωμένοι έστειλαν το μήνυμα αντίστασης στα αντιασφαλιστικά μέτρα που επαναφέρει η κυβέρνηση. Ακολούθησε πορεία προς τη Νομαρχία.

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία έγινε και στα Χανιά, στην πλατεία Αγοράς. Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν πως με ακόμα πιο μαζικούς δυναμικούς αγώνες θα απαντήσουν στα σχέδια εξαθλίωσης και εξόντωσης που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας δικαιώματα και κατακτήσεις που η εργατική τάξη μας έχει κερδίσει με αίμα.

Συγκεντρώσεις έγιναν, ακόμα, σε Ρέθυμνο και Αγιο Νικόλαο έξω από τα Εργατικά Κέντρα.

Μυτιλήνη

Με μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, οι Μυτιληνιοί έστειλαν το δικό τους μήνυμα αντίστασης στα κυβερνητικά αντιασφαλιστικά μέτρα. Αμέσως μετά, έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πανό και πικέτες και συνθήματα, όπως «ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών» και «Η Ασφάλιση δεν είναι για διάλυση», που κατέληξε στη Νομαρχία όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δ. Σιαμέτης. «Παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν ο δήμαρχος Μυτιλήνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και οι σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Σάμος

Δυναμική συγκέντρωση υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού έκαναν χθες και οι Σαμιώτες. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚ Αντώνης Δράκος, ο οποίος και κάλεσε τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει από το στημένο διάλογο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ