Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Απαιτούν να σταματήσει η ομηρία

Ζητούν νομοθετική ρύθμιση για όλους

Νομοθετική ρύθμιση για όλους, απαίτησαν χτες το πρωί, συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο. Συμβασιούχοι από διάφορους χώρους, «τα μόνιμα θύματα ενός έκτακτου πολιτισμού», όπως χαρακτηριστικά έγραφε μια πικέτα εργαζόμενου, φώναζαν «τέρμα πια στην κοροϊδία όχι άλλη ομηρία», «η μοριοδότηση είναι μια απάτη ρίχνει τα βάρη στων έκτακτων την πλάτη». Οι αρμόδιοι όμως, όπως φαίνεται, συνεχίζουν να «εμ-παίζουν» ανάμεσα στη μοριοδότηση και σε τροπολογία στη Βουλή ανακαλύπτοντας όμως τώρα, ότι χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη των κομμάτων.

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικού Δικαίου και εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον υπουργό Κ. Σκανδαλίδη και τον υφυπουργό Γ. Νηκιτιάδη.

Σε μια στιγμή ο υπουργός κατέβηκε κάτω και όταν κάποιοι του ζήτησαν να λυθεί το θέμα με νομοθετική ρύθμιση ώστε να καλυφτούν όλοι οι εργαζόμενοι, ο Κ. Σκανδαλίδης απάντησε ότι ο μόνος τρόπος είναι η προκήρυξη, να τη δεχτούν και θα τους περιλαμβάνει όλους μέσα με κάποιες αλλαγές που θα κάνει.

Κι όταν εργαζόμενη τον ρώτησε αν με αυτόν τον τρόπο που προτείνει καλύπτονται όλοι οι εργαζόμενοι, η απάντηση του υπουργού ήταν: «περίπου»! Ο υφυπουργός τώρα, είπε στους εργαζόμενους ότι δεσμεύεται θετικά για τροπολογία στη Βουλή αν έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων και θα το μεταφέρει στον υπουργό και στον πρωθυπουργό. Αλλωστε όπως είπε, οι αρμόδιοι δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τις σκέψεις τους για το θέμα των κριτηρίων της μοριοδότησης. Την ερχόμενη βδομάδα θα έχουν ολοκληρωμένη πρόταση!

Ακούγοντας οι εργαζόμενοι όλα τα παραπάνω, αγανάκτησαν. Κάποιοι «έχουν ξαναδεί το έργο», όπως οι συμβασιούχοι του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, που επιπλέον τους θέτουν κι εκβιαστικά διλήμματα οι αρμόδιοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, να σταματήσουν τον αγώνα, την κατάληψη, για να ισχύσουν όσα λένε ότι τους... υποσχέθηκαν. Ο Π. Βασιλείου, γραμματέας του Συλλόγου, δήλωσε: «Ακούμε συνέχεια υποσχέσεις για να περνάει ο καιρός. Οι δεσμεύσεις από τα κόμματα ήδη υπάρχουν, εμείς τις έχουμε. Η λύση είναι στο χέρι τους και μόνο, να τη δώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ