Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αναγκαία η κοινή πάλη

Κάλεσμα στον αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης απηύθυνε στους εργαζόμενους κλιμάκιο του ΠΑΜΕ

Χρειάζεται αντίδραση και η οργάνωση του αγώνα όλων των εργαζομένων γιατί τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν όλους το ίδιο. Κόντρα στις ξεπουλημένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που βάζουν μέσω του «κοινωνικού διαλόγου» υποθήκη τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν διεκδικώντας αιτήματα που θα καλύπτουν τις πραγματικές του ανάγκες.

Τα παραπάνω επισήμανε μεταξύ άλλων χτες ο Θ. Ευθυμίου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις εγκαταστάσεις της στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο συνδικαλιστής μίλησε με τους εργαζομένους καλώντας τους απέναντι στον εμπαιγμό του «κοινωνικού διαλόγου» να αντιπαραθέσουν την κοινή πάλη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ώστε να ανατρέψουν την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Στα πλαίσια αυτά, τους κάλεσε να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 3 του Απρίλη που έχει αποφασίσει η διοίκηση του πρωτοβάθμιου σωματείου τους Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους υποδέχτηκαν θερμά τον συνδικαλιστή και με πολλές ερωτήσεις κατέδειξαν τη μεγάλη ανησυχία τους για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και για τη στάση που έχει κρατήσει η ηγεσία της ΓΣΕΕ μέχρι σήμερα. Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως για το ποιοι και πόσο θίγονται από τα νέα μέτρα, γιατί δεν αντιδρά η πλειοψηφία των παρατάξεων στη ΓΣΕΕ και δεν αποσύρεται από το διάλογο αλλά και ποιες είναι οι θέσεις του ΠΑΜΕ.

«Η κυβέρνηση όπως παρουσιάζει τα νέα μέτρα προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους σε κατηγορίες. Ολοι οι εργαζόμενοι όμως θα πληρώσουν τραγικά γιατί πλήττονται όλοι το ίδιο» σημείωσε ο Θ. Ευθυμίου. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα μέτρα σημείωσε, ότι κύριο στόχο έχουν να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης, να μειώσουν τις συντάξεις, να καταργήσουν τα βαρέα και ανθυγιεινά και να εισαγάγουν την κεφαλαιοποίηση στα επικουρικά ταμεία.

Μιλώντας για τη στάση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, τόνισε ότι διαπράττει ιστορικό έγκλημα καθώς έχει πάει σε ένα διάλογο για να διαπραγματευτεί πόσα δικαιώματα θα παραχωρήσει, ενώ θα έπρεπε να ενημερώνει τους εργαζόμενους και να οργανώσει τον αγώνα τους. «Γι' αυτό πρέπει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να αγωνιστεί ώστε να αποτρέψει την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση κάτω από την πίεση της ΕΕ ώστε να προχωρήσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις» τόνισε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αγαπητέ Γιάννη...»(2016-02-06 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια απ' άκρη σ' άκρη(2002-03-14 00:00:00.0)
Αμεση παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων στο στημένο «διάλογο»(2002-03-08 00:00:00.0)
Να συζητηθούν οι προτάσεις για κλιμάκωση του αγώνα(2001-05-19 00:00:00.0)
Αναγκαία η συσπείρωση!(2000-05-05 00:00:00.0)
Να γιατί είναι απάτη!(1997-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ