Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μπορούμε να τους σταματήσουμε και πάλι!

Μυριόστομη - από το κέντρο της Αθήνας - η απαίτηση του εργαζόμενου λαού για παραπέρα οργάνωση μαχητικών αγώνων. Με ενισχυμένες δυνάμεις, τώρα, μπροστά, για την επιτυχία και της απεργίας στις 3 του Απρίλη

Τώρα είναι η ώρα των μαζικών μαχητικών αγώνων. Τραβάμε μπροστά. Απορρίπτουμε τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Στην επιχείρηση ανατροπής της Κοινωνικής Ασφάλισης απαντάμε με κλιμάκωση της πάλης. Οργανώνουμε την απεργία στις 3 του Απρίλη. Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες το απόγευμα από το Πεδίον του Αρεως χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και ειδικά οι νέοι εργαζόμενοι, που έδιναν και τον τόνο στο συλλαλητήριο τόσο με τον όγκο της παρουσίας τους όσο και με αυτήν την ατίθαση δύναμη που χαρακτηρίζει τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Με τα συνθήματά του, τα πανό του και τα τραγούδια του, ο εργαζόμενος λαός, από το ίδιο ακριβώς σημείο όπως και πέρσι την άνοιξη, διαδήλωσε για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, απαίτησε τα ίδια ακριβώς αιτήματα.

Αιτήματα και διεκδικήσεις που οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πέταξαν στα σκουπίδια. Γι' αυτό το σύνθημα «ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών» ακούστηκε ξανά και ξανά. Γι' αυτό με μια φωνή καταδικάστηκε ο «διάλογος»-απάτη.

«Συνεχίζουμε τους αγώνες», ήταν το «πρόσταγμα» των εργαζομένων στις μεταφορές. «Απαιτούμε δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση», το αντίστοιχο των εργατών στην ενέργεια. «Συλλογική δράση τώρα!» έγραφε το πανό της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε και πάλι!». Μια φωνή, μια πίστη, ένας ο δρόμος. Το φώναξαν οι οικοδόμοι, οι κλωστοϋφαντουργίνες, οι νοσοκόμες, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ, των τραπεζών, οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το διαδήλωσαν όλοι αυτοί, που με την εκστρατεία απάτης η κυβέρνηση θέλει να τους πείσει ότι είναι για το καλό τους η περικοπή των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας, η υπονόμευση των βαρέων και ανθυγιεινών, η παράδοση των αποθεματικών των Ταμείων στους χρηματιστές και στους τραπεζίτες.


«Αντεπίθεση τώρα» έγραφαν δεκάδες πανό. Αντεπίθεση γιατί οι εργαζόμενοι έχουν τα δικά τους αιτήματα. Απαιτούν να αυξηθούν οι συντάξεις, να μειωθούν τα όρια ηλικίας, να βελτιωθεί η δημόσια Υγεία, να καλυτερέψουν οι υπηρεσίες Πρόνοιας. Εχουν αιτήματα γιατί δεν κοιτάνε μόνο το χτες, αλλά πατώντας στο σήμερα βλέπουν στο μέλλον. Βλέπουν τη νέα γενιά που έρχεται και ήδη συγχρονίζεται μαζί τους. «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», ήταν το σύνθημα της νεολαίας του ΠΑΜΕ. Και οι σπουδαστές της Παντείου ξεκαθάρισαν: «Η νεολαία αγωνίζεται, συγκρούεται, ανατρέπει». Γι' αυτή τη σύγκρουση που έρχεται, χτες, στο Πεδίον του Αρεως έγινε ένα αποφασιστικό βήμα. Η συνέχεια θα δοθεί στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές και στα εργοστάσια. Στην απεργία στις 3 του Απρίλη που ήδη ετοιμάζεται.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ, Αλέκα Παπαρήγα, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, ενώ μηνύματα έστειλαν δεκάδες μαζικοί φορείς.


Από τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως
Από τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ