Η Τρας υποσχέθηκε να τα «διορθώσει», εξηγώντας ότι προσπάθησε τάχα να... «βοηθήσει» τους ανθρώπους με τους λογαριασμούς Ενέργειας και να διαχειριστεί το θέμα των υψηλών φόρων, εκτιμώντας σε τελική ανάλυση πως «πήγαμε πολύ μακριά και πολύ γρήγορα». Διαβεβαίωσε πως θα παραμείνει στη θέση της «για να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις της για το εθνικό συμφέρον», ωστόσο η παραμονή της στην εξουσία είναι αβέβαιη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov που δημοσιεύθηκε χτες, μόλις ένας στους 10 Βρετανούς έχει ευνοϊκή άποψη για την πρωθυπουργό. Το ποσοστό αυτό φτάνει μόλις στο 20% στους ψηφοφόρους του Συντηρητικού Κόμματος. Αυτά ενώ ήδη πάνω από 100 βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος αναζητούν τρόπους για να την παραμερίσουν και να την αντικαταστήσουν πριν δοκιμάσουν την επόμενη «λύση» που είναι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Οσο για τον νέο υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, που ανακοίνωσε προχτές την ανατροπή σχεδόν όλων των οικονομικών μέτρων που είχαν ανακοινωθεί από τον προκάτοχό του, αυτός λανσάρεται ως πιθανός αντικαταστάτης.
Στο μεταξύ, ο απόηχος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ συνεχίζεται, καθώς κάποια μονοπώλια έχασαν μέρος των αγορών της ΕΕ ή συνάντησαν εντεινόμενες δυσκολίες. Ο επικεφαλής της «Ryanair» Μάικλ Ο' Λίρι συνέκρινε την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Βρετανία με «τροχαίο δυστύχημα» που προκλήθηκε από το δημοψήφισμα της χώρας υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση το 2016.
«Ο μίνι προϋπολογισμός ήταν μια είδους θεαματική αποτυχία της γενικότερης έννοιας του Brexit», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, προσθέτοντας ότι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται η Βρετανία είναι μια λογική εμπορική συμφωνία με την ΕΕ. Ο ίδιος εκτίμησε πως η Τρας θα μείνει «χωρίς δουλειά σε μία ή δύο βδομάδες», επισημαίνοντας πως «ο μίνι προϋπολογισμός ανατράπηκε... άρα βρίσκεται στη θέση της αλλά όχι στην εξουσία».
Την έντονη αντίδραση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας προκαλεί η στρατολόγηση βετεράνων πιλότων της RAF, της αεροπορίας στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού από την Κίνα, προκειμένου να εκπαιδεύσουν το προσωπικό πολεμικών αεροσκαφών.
Ρεπορτάζ του BBC αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 30 τέτοιες περιπτώσεις Βρετανών πιλότων που πρόσφεραν έναντι αδράς αμοιβής τις υπηρεσίες τους στην Κίνα, με αποτέλεσμα το υπουργείο Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου να τους καλεί άμεσα σε άρνηση τέτοιων υπηρεσιών, γιατί όλο το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό «υπόκειται ήδη στον νόμο περί Κρατικών Απορρήτων» και εξετάζεται η χρήση συμφωνητικών εμπιστευτικότητας για όλο το προσωπικό.