Από τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΕΚ Μασσαλίας |
Οι δύο αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας (UD CGT 13), ενώ συμμετείχαν στη χτεσινή μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο βιομηχανικό λιμάνι, ένα από τα σημαντικότερα της Μεσογείου, και συναντήθηκαν με το Σωματείο Λιμενεργατών της Μασσαλίας.
Τις αντιπροσωπείες υποδέχτηκαν θερμά οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, ενώ είχαν συναντήσεις με συνδικάτα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων.
Σε μήνυμά του ο Φαμπιέν Κρος, γραμματέας του συνδικάτου της CGT στο διυλιστήριο της «Total» στη Λα Μεντ (30 χλμ. από τη Μασσαλία), δήλωσε: «Μας δίνει δύναμη η συντροφική αλληλεγγύη που δεχόμαστε από όλο τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα από τους Ελληνες συντρόφους που είναι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης και του αγώνα και που μας έχουν δείξει συχνά τον δρόμο και αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε αυτό που συνέβη στη Γαλλία να αποτελέσει παράδειγμα στον αγώνα που θα κάνουμε όλοι αυτήν την περίοδο για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας μας, τους μισθούς και τις οικογένειές μας, ακόμα και τις χώρες μας από εκεί που θέλουν να μας βουλιάξουν οι καπιταλιστές!».