Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΟΠΥΥ
Νέοι κόφτες σε χιλιάδες οικογένειες διαβητικών

Νέους κόφτες και βάρη σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες διαβητικών έρχεται να προσθέσει το ΦΕΚ (αρ. φύλλου 4204) που αφορά την αποζημίωση των διαβητικών από τον ΕΟΠΥΥ για προϊόντα υγειονομικού υλικού στις κατηγορίες «διαβητολογικό υλικό» και «σακχαρώδης διαβήτης - αντλία ινσουλίνης».

Οπως αποδεικνύεται, ενώ ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει την καινούργια αντλία χορήγησης ινσουλίνης, για τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζεται κάθε μήνα ένας ασθενής η αποζημίωση που προβλέπει το ΦΕΚ είναι αστεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αισθητήρας «Guardian 4» για Standalone CGM - 1 τεμ. (MMT-7040QD3), ο οποίος στοιχίζει περίπου 74 ευρώ και ένας ασθενής χρειάζεται τουλάχιστον 4 κάθε μήνα, αλλά το ύψος της αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ είναι μόλις 20 ευρώ, ενώ η αντλία χωρίς τον αισθητήρα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έκδοση του ΦΕΚ «έχουν παγώσει τα πάντα γύρω από την προμήθεια αισθητήρων», οπότε υπάρχουν άνθρωποι που μένουν ακάλυπτοι.

ΠΑΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα η εγκληματική απόφαση

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των ασθενών διαβητικών και ουσιαστικά τους καλεί να πληρώνουν αυτοί τα αναλώσιμα που έχουν ανάγκη.

Κοροϊδεύουν τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη και ενώ τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται κοστίζουν περίπου 300 ευρώ τον μήνα για να λειτουργήσει η αντλία χορήγησης ινσουλίνης, η κυβέρνηση τους δίνει το απαράδεκτο ποσό των 20 ευρώ. Τους αφήνει εκτεθειμένους και από την άλλη πριμοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με εκατομμύρια ευρώ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ απαιτεί τώρα από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτήν την απαράδεκτη και εγκληματική απόφαση, και τα αναλώσιμα να διατίθενται δωρεάν σε όσους τα έχουν ανάγκη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org