Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Λήγει σήμερα η παράταση για τις αιτήσεις

Λήγει σήμερα η ολιγοήμερη παράταση που είχε δοθεί στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ. Η παράταση δόθηκε καθώς η διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία υποβάλλονται οι αιτήσεις παρουσίασε μια σειρά τεχνικά προβλήματα, τα οποία δοκίμασαν σκληρά την υπομονή των γονιών, που έτσι κι αλλιώς αγωνιούν για το αν θα εξασφαλίσουν μια θέση στους σταθμούς και τα ΚΔΑΠ για τα παιδιά τους.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγες βδομάδες πριν από την έναρξη της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, η αγωνία χιλιάδων οικογενειών δεν έχει τέλος. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν μόλις στις αρχές του μήνα, η διαδικτυακή πλατφόρμα παρουσίασε σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο. Ετσι, η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων θα γίνει στις 29 Αυγούστου, δηλαδή στο «παρά πέντε» του ανοίγματος των σταθμών. Τα προσωρινά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 11 Αυγούστου και από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου θα γίνει η υποβολή ενστάσεων.

Σε συνθήκες που το οικογενειακό εισόδημα εξανεμίζεται από το κόστος της Ενέργειας και των καυσίμων, την ακρίβεια σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, το πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για την επιδότηση των τροφείων αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις μονόδρομο για πολλές οικογένειες. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τις 12 Αυγούστου, και παρά τα τεχνικά προβλήματα, είχαν υποβληθεί 181.009 αιτήσεις. Ωστόσο, από το σύνολο των αιτήσεων ένα μεγάλο μέρος θα αποκλειστούν, ακόμα κι αν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού τα «voucher» για την επιδότηση των τροφείων χορηγούνται «με βάση τη μοριοδότηση και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού».

«Για πρώτη φορά, αυξάνουμε τον προϋπολογισμό του προγράμματος και δίνουμε την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση», ανέφερε σε δήλωσή της η υφυπουργός Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου. Ωστόσο, η αύξηση του φετινού προϋπολογισμού του προγράμματος σε 331,2 εκατ. ευρώ είναι αμφίβολο κατά πόσο θα καλύψει περισσότερα βρέφη και νήπια, με δεδομένο ότι η αξία του κάθε «voucher» είναι φέτος αυξημένη κατά 10%.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org