Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«PRAKTIKER» - ΠΑΤΡΑ
Δεν θα περάσει η απόλυση συνδικαλιστή!

Αντιδράσεις από σωματεία της περιοχής για τη δίωξη του γραμματέα του σωματείου «Praktiker» στο παράρτημα της Πάτρας

Την πρόσφατη, παράνομη και εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή από τα «Praktiker» της Πάτρας καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η επιτυχία των κινητοποιήσεων, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από τον λαό της Πάτρας αλλά και από πελάτες της εταιρείας ενόχλησε την εργοδοσία, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να πάψουν οι αντιδράσεις. Οι εργαζόμενοι όμως δεν θα τους κάνουμε την χάρη», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

Η επιχείρηση απέλυσε, μέσα στο κατακαλόκαιρο, τον γραμματέα του σωματείου «Praktiker» στο παράρτημα της Πάτρας και ταμία του κλαδικού Σωματείου, πρωτοπόρο στους αγώνες απέναντι στις απολύσεις και στην αντεργατική πολιτική της εταιρείας. Ο συνδικαλιστής αντιστάθηκε το προηγούμενο διάστημα, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, στην πρακτική της εταιρείας να απολύει έμπειρο προσωπικό με πάνω από 15 χρόνια στη δουλειά και κατοχυρωμένα δικαιώματα, για να τους αντικαταστήσει με νέους, με δικαιώματα - «λάστιχο».

Το Σωματείο σημειώνει ότι η αποφασιστική στάση των εργαζομένων, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, έδωσε βροντερή απάντηση στην εργοδοσία με τις δύο 24ωρες απεργίες στις 28 Μάη και 25 Ιούνη, επισημαίνοντας: «Για εμάς κάθε απόλυση, ιδιαίτερα πρωτοπόρων συναδέλφων που υπερασπίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα, είναι αιτία πολέμου. Το κλαδικό μας σωματείο βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου και δεν θα αφήσει να περάσει η τρομοκρατία και η παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης».

Ξεκαθαρίζοντας στην εργοδοσία ότι δεν θα ξεμπερδέψει έτσι εύκολα με τους συνδικαλιστές και τα σωματεία τους, το ΔΣ καλεί σε συσπείρωση και συνέχιση του αγώνα.

«Μια απόλυση δεν είναι τίποτα μπροστά στον γενικευμένο πόλεμο που θέλει η εργοδοσία απέναντί μας, που θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Δεν το βάζουμε κάτω, δεν σκύβουμε το κεφάλι, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι», είναι το μήνυμα που στέλνει και ο απολυμένος εργαζόμενος, τον οποίο η εργοδοσία έβγαλε σε άδεια μέχρι το τέλος Αυγούστου, με «προειδοποίηση απόλυσης» για να του καταβάλει τη μισή αποζημίωση, όπως προβλέπει η άθλια νομοθεσία.

Σε Γενική Συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους το παράρτημα του πανελλαδικού σωματείου της «Praktiker Ελλάς» στην Πάτρα, την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org