Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών είναι δικαίωμα!

Υπόμνημα για την αξιοποίηση των σχολικών χώρων για απογευματινές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες δωρεάν για όλα τα παιδιά

Eurokinissi

Κάθε χρόνο, το τέλος της σχολικής χρονιάς για τους γονείς, ιδιαίτερα παιδιών μικρότερων ηλικιών, συνοδεύεται από την αγωνία για το ποιος θα κρατήσει τα παιδιά και πώς αυτά θα απασχοληθούν δημιουργικά. Ιδιαίτερα φέτος, που οι τιμές της Ενέργειας, του σούπερ μάρκετ, των καυσίμων εξαφανίζουν κατά κύματα το λαϊκό εισόδημα, η ανάγκη για δωρεάν δομές που να παρέχουν ποιοτική δημιουργική απασχόληση για όλα τα παιδιά αναδεικνύεται εξαιρετικά επείγουσα. Το ίδιο ζήτημα θα αντιμετωπίσουν οι λαϊκές οικογένειες μπροστά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς είναι τεράστια η δυσκολία να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους στον αθλητισμό και τον πολιτισμό με το εισόδημά τους λεηλατημένο...

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής κατέθεσε προχτές υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: «Αξιοποίηση των σχολικών χώρων για απογευματινές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δωρεάν για όλα τα παιδιά καθώς και για την ποιοτική καλοκαιρινή απασχόληση».

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

«Ως Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων γονέων της Αττικής, όπου στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς έχουν το άγχος για τη συμμετοχή ή όχι των παιδιών σε πρωινές καλοκαιρινές δραστηριότητες, αφού οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζόμενων γονιών δεν συμβαδίζουν με αυτές των παιδιών και οι θέσεις στα summer camp των δήμων κάθε χρόνο δεν καλύπτουν όλες τις αιτήσεις και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, συνοδεύονται από πολύ "μεγάλο" αντίτιμο.

Παράλληλα σας μεταφέρουμε την ακριβώς ίδια δυσκολία κατά τη σχολική χρονιά όπου πλέον για εμάς τους γονείς είναι πάρα πολύ δύσκολο, εξαιτίας των εργασιακών ωραρίων, αλλά και της μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης να ενταχθούν τα παιδιά μας σε απογευματινές πολιτιστικές - αθλητικές δραστηριότητες με συνδρομή.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

  • Να λειτουργήσουν προγράμματα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων στα σχολεία, με ενιαίο, επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ηλικιακές ανάγκες των παιδιών, με δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μαθητές και με αποκλειστική ευθύνη των δήμων και του κράτους.
  • Να εκπονηθούν αντίστοιχα προγράμματα για την χειμερινή περίοδο, με τους ίδιους όρους που περιγράφουμε παραπάνω, χωρίς κόστος συμμετοχής, για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών μας για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Να ληφθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής διασποράς της Covid-19 με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ και παροχή μέτρων προσωπικής προστασίας (αντισηπτικών, απολυμαντικών κ.λπ.) για όσο διαρκεί η πανδημία.

Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, το παιχνίδι, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δικαίωμά μας, δικαίωμα όλων των οικογενειών!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org