Σάββατο 26 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΛΙΟΝ
Για να γίνει υποφερτό το καλοκαίρι για όλους

Προτάσεις και αιτήματα προς διεκδίκηση κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με μια σειρά προτάσεις που αφορούν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στην καλοκαιρινή περίοδο απευθύνεται στο Δήμο Ιλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην περιοχή. Αναφέρει στο σχετικό κείμενό της:

Με το κλείσιμο των σχολείων κάθε χρόνο, γινόμαστε αδιάψευστοι μάρτυρες μιας τραγικής πραγματικότητας. Το ερώτημα που απασχολεί τις περισσότερες οικογένειες είναι πώς και πού θα περάσουν τα παιδιά το καλοκαίρι, που λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, της μείωσης μισθών, της απλήρωτης εργασίας και των νέων εργασιακών σχέσεων-λάστιχο, παραμένει αναπάντητο για τους περισσότερους.

Από την άλλη το κενό που υπάρχει σε δημόσιες δωρεάν δομές αναψυχής και ξεκούρασης για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους έρχονται να καλύψουν με το αζημίωτο ΜΚΟ, ακόμα και ο δήμος με τα περιβόητα city camps και ιδιωτικές εταιρείες με παραχώρηση σχολικών χώρων για τη λειτουργία των Προγραμμάτων Θερινής Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, κερδοσκοπώντας πάνω στα αποκαΐδια και τα συντρίμμια της κοινωνικής πολιτικής και αξιοποιώντας την αγωνία των γονιών για την ασφαλή και δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Τελικά, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ζωή και τα δικαιώματά μας δεν χωράνε ούτε στην κρίση τους και πολύ περισσότερο δεν χωράνε ούτε στην ανάπτυξή τους.

Λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, το κοινωνικό δικαίωμα για καλοκαιρινές διακοπές το στερούνται οι περισσότερες λαϊκές οικογένειες της γειτονιάς μας. Τα μπάνια στη θάλασσα, η ψυχαγωγία, η ξεκούραση και η δημιουργική απασχόληση είναι όνειρο για τα περισσότερα παιδιά.

Ενώ οι ελεύθεροι χώροι, οι χώροι άθλησης και πολιτισμού της νεολαίας είναι ελάχιστοι έως μηδαμινοί.

Ως εκ τούτου διεκδικούμε από το δήμο και μεταφέρουμε τα αιτήματά μας σ' εσάς:

-- Δωρεάν πρόσβαση όλων των παιδιών σε δομές του δήμου.

-- Δωρεάν συμμετοχή στα ΚΔΑΠ.

-- Ανοιχτά όλα τα πολιτιστικά κέντρα της περιοχής και δωρεάν συμμετοχή όλων παιδιών στις δραστηριότητες και τις δομές.

-- Δωρεάν είσοδο όλων των παιδιών στα κολυμβητήρια της περιοχής.

-- Ανοιχτοί όλοι οι αύλιοι χώροι των σχολείων με ευθύνη του δήμου και παρουσία γυμναστών.

-- Ναύλωση λεωφορείων για μπάνια των παιδιών και των γονιών και μεταφορά τους σε ασφαλείς κατασκηνώσεις τουλάχιστον 2 φορές την βδομάδα με ευθύνη του δήμου.

-- Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος να λειτουργεί με δωρεάν προβολές και ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΛΙΟΥ απαιτεί την αξιοποίηση των δομών και του προσωπικού του δήμου ώστε το καλοκαίρι να γίνει πιο υποφερτό και να ανακουφιστούν οι οικογένειες που αδυνατούν να πάνε καλοκαιρινές διακοπές.

Οι διακοπές, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία είναι δικαίωμα όλων!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ