Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Στάση» σε Ναύπακτο και Σκάλα Λακωνίας

Από τη Ναύπακτο
Από τη Ναύπακτο
Από την όμορφη παραλία της Ψανής, στην πόλη της Ναυπάκτου, πέρασε το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία από την Γιώτα Λαμπαδά, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Ξεκίνησε την ομιλία της με το σύνθημα του Φεστιβάλ, τονίζοντας πως «με την προφεστιβαλική μας εκδήλωση αναμένουμε να συναντήσουμε νέους και νέες, όπως σταθερά και με συνέπεια κάνουμε κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας - για ακόμη μία φορά - την πολιτική και πολιτιστική του προσφορά και διεισδυτικότητα στη νέα γενιά. Ειδικότερα, σε εποχές που διψάμε για μία σταγόνα πολιτιστικής ανάσας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται να τη δώσει απλόχερα και να αναδείξει μία πρόταση μακριά από τη σαπίλα και την υποκουλτούρα που κυριαρχεί».

Αναφέρθηκε στα χωριά και την πόλη της Ναυπάκτου, της Αιτωλοακαρνανίας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τα νέα παιδιά και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης σ' αυτόν τον όμορφο, αλλά και πλούσιο τόπο. Αλλά και τι πρέπει να γίνει για να αρχίσει κάτι να αλλάζει και να ανοίξει επιτέλους ο δικός μας ελπιδοφόρος δρόμος, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας. Οτι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες.

Από το τουρνουά μπάσκετ στη Σκάλα Λακωνίας
Από το τουρνουά μπάσκετ στη Σκάλα Λακωνίας
Τόνισε: «Ο λαός και η νεολαία της Ναυπακτίας έχει μνήμη και πείρα, τα αμερικανοΝΑΤΟικά εγκλήματα δεν ξεχνιούνται, ούτε γίνονται αποδεκτά απ' τον λαό στη χώρα μας, για αυτό και οι δυνάμεις του ΚΚΕ έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα στον νέο πρέσβη των ΗΠΑ που κατάγεται από την περιοχή, ότι ο λαός δεν συναινεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ληστών. Βροντοφωνάζοντας "Yankee go home" και "ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών", καλώντας σε ξεσηκωμό ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργούνται και για την Ελλάδα».

Ακολούθησε hip-hop συναυλία με τον Materialist, που προκάλεσε ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με τους Βασίλη Κοτρώτσο, Ανδρέα Φούκα και Γιώργο Καρακώστα, χαρίζοντας στιγμές αναψυχής και ξεγνοιασιάς.

Στη Σκάλα Λακωνίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στη Σκάλα Λακωνίας.

Το τουρνουά μπάσκετ 3on3 είχε μεγάλη συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος και της ΚΝΕ από την ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας την ανάγκη που έχουν οι νέοι για χώρους άθλησης καθώς και να συναντιούνται και να ανταλλάσσουν σκέψεις και προβληματισμούς για το μέλλον τους.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ομιλία από την Λένα Φωτάκου, με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για σχολείο και πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και των παιδιών του».

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, με τους Παναγιώτη Κούτουλα με κιθάρα και Στέλιο Βασιλακάκο με μπουζούκι, που ανέβασαν το κέφι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ