Παρασκευή 25 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η μαζικότητα «σφράγισε» τη φετινή διοργάνωση

Από τους αγώνες του φετινού σχολικού τουρνουά του δήμου Χαϊδαρίου
Από τους αγώνες του φετινού σχολικού τουρνουά του δήμου Χαϊδαρίου
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκυριακο (19-20/5) η ημιτελική και τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2018 του δήμου Χαϊδαρίου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του δήμου με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου. Το στοιχείο που χαρακτήρισε τη διοργάνωση ήταν η μαζική συμμετοχή, με εκατοντάδες μαθητές, αγόρια και κορίτσια, από τα Σχολεία της περιοχής, να παίρνουν μέρος στους δεκάδες αγώνες που πραγματοποιήθηκαν, φυσικά χωρίς αντίτιμο.

Για άλλη μια φορά μέσω της διοργάνωσης αναδείχθηκαν τα μηνύματα του ευ αγωνίζεσθαι, προήχθησαν οι αξίες της συλλογικότητας και της συνεργασίας μέσα από το παιχνίδι, και κυρίως ευχαριστήθηκαν όλα τα παιδιά με τη συμμετοχή τους, ανεξαρτήτως κερδισμένων και χαμένων.

Οπως σημειώνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του δήμου Χαϊδαρίου:

«Σε μια εποχή που ο αθλητισμός είναι εμπόρευμα και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο αξιοποιείται για την προώθηση πολιτικών στόχων, τα παιδιά μας έστειλαν ένα τεράστιας σημασίας κοινωνικό μήνυμα. Ανέδειξαν ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι για όλους, να μπορεί η νεολαία να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στις αθλητικές δραστηριότητες. Από τη μεριά μας, ως δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην προώθηση τέτοιων κοινωνικών μηνυμάτων, γιατί είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων, αφού συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου».

Πρωταθλητής αναδείχθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο νίκησε στον τελικό της Κυριακής με 1-0 το 4ο Δημοτικό, ενώ στον μικρό τελικό την 3η θέση κατέκτησε το 8ο Δημοτικό, επικρατώντας του 11ου με 4-2 στα πέναλτι.

Συνέχεια στις αθλητικές εκδηλώσεις

Οι αθλητικές εκδηλώσεις στο δήμο Χαϊδαρίου συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα, μεταξύ άλλων με το Διήμερο Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού «Σουκατζίδεια 2018», το τουρνουά μπάσκετ 3on3 για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ και τη ΕΟΚ, στις 16-17/6 στο Αθλητικό Κέντρο Χαϊδαρίου, και φυσικά το καλοκαιρινό camp του δήμου Χαϊδαρίου, που ξεκινά στις 23/6 και θα διαρκέσει για 28 μέρες συνολικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ