Πέμπτη 30 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Καθαγιασμός των ΕυρωΝΑΤΟικών «συμμάχων»

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να ζητήσει στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, την ώρα που ο ευρωατλαντικός παράγοντας «αβαντάρει» τις διεκδικήσεις της Αγκυρας.

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, δεν είπε κουβέντα για το νέο στρατιωτικό δόγμα του, το οποίο στήριξε με όλη της τη δύναμη η κυβέρνηση, και προσπάθησε να παρουσιάσει τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ως παράγοντες ασφάλειας για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Αυτά την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ άναβαν το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση των «F-16» της γειτονικής χώρας, αλλά και την πώληση νέων, Φινλανδία και Σουηδία υπέγραφαν μνημόνιο στήριξης της Τουρκίας για την ένταξή της στη Στρατηγική Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ, αλλά και για την πώληση όπλων, ενώ τα σχέδια «ΝΑΤΟικής συνοχής» δίνουν «αέρα στα πανιά» των τουρκικών διεκδικήσεων.

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας, με τη λογική ενός, επικίνδυνου για τον ελληνικό λαό, παζαριού - πάντα με γνώμονα το ποια αστική τάξη θα αναβαθμίσει τα συμφέροντά της στην περιοχή - αναρωτήθηκε πώς γίνεται η Ελλάδα να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, όπως ζητούν οι ΗΠΑ, και εκείνες να εξοπλίζουν μετά την Τουρκία.

Ακόμα, δήλωσε ότι θα στήριζε την κυβέρνηση αν ακολουθούσε μια πολιτική υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, εννοώντας τους στόχους της ελληνικής αστικής τάξης.

Ενώ για την απαράδεκτη έγκριση της εμπορικής ονομασίας «Turkaegean» κατηγόρησε μόνο την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αποσιωπώντας ότι συνδέεται με συμφέροντα και επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ