Πέμπτη 30 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Οι λαοί της Ευρώπης να χαράξουν τη δική τους πορεία

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αναφέρει:

«Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις 29 - 30 Ιούνη, αποτελεί σταθμό περαιτέρω κλιμάκωσης της ΝΑΤΟικής επιθετικότητας σε βάρος των λαών, αλλά και όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που αυτήν την περίοδο εκδηλώνονται με την ιμπεριαλιστική πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ επιδιώκεται η επικαιροποίηση του επικίνδυνου για τους λαούς ΝΑΤΟικού δόγματος και η ισχυροποίηση της επιθετικής "Στρατηγικής ΝΑΤΟ 2030". Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής νομιμοποιούνται και δεκαπλασιάζονται οι ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ξεπερνώντας τις 300.000, με επίκεντρο στην περιοχή του πολέμου, στην Ανατολική Ευρώπη. Μεθοδεύεται η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ με στόχο την ενίσχυση της περικύκλωσης της Ρωσίας. Προωθείται η επέκταση της δράσης του σε όλη την υδρόγειο αυτοτελώς ή και με άλλα κράτη εποφθαλμιώντας την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΗΠΑ - Κίνας.

Οι παραπάνω σχεδιασμοί πλαισιώνονται με εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ και εντεινόμενες πυρηνικές απειλές, ενώ οι αστικές κυβερνήσεις, φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές, ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη όλο και μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή με χρήματα των λαών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Η σύγκρουση ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές προμηνύει επικίνδυνες και απρόβλεπτες διαστάσεις στην αντιπαράθεσή τους για πλουτοπαραγωγικές πηγές και σφαίρες επιρροής που θα πληρώσουν πολλαπλά οι λαοί.

Οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να χαράξουν τη δική τους πορεία απεμπλοκής από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Για την ειρήνη, τη συνεργασία, την κοινή πάλη για τα δικαιώματά τους και την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, σε σύγκρουση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org