Πέμπτη 30 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις - φωτιά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οργανώνουν τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 11 π.μ., συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς των νησιωτών. Συγκεκριμένα, το κάλεσμα απευθύνουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣΝΑΤ, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, ο Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος και γύρω και δήμων «Ο ΙΚΑΡΟΣ» και ο Σύλλογος Ικαριωτών Πετρούπολης.

Καταγγέλλουν τις διαρκείς αυξήσεις - φωτιά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που έχουν μετατρέψει τη μετάβαση στα νησιά σε είδος πολυτελείας για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Καλούν Εργατικά Κέντρα, σωματεία, φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να απαιτήσουν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με βάση τις ανάγκες των επιβατών και των ναυτεργατών.

Διεκδικούν: Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων - εμπορευμάτων) κατά 50%, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές. Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες. Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά. Εξασφάλιση συχνής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους με πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με βελτίωση και διαμόρφωση σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, αποκλειστικά δημόσιων. Να διασφαλιστεί η δουλειά των ναυτεργατών με αύξηση των μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας κατοχυρωμένα με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστική οργάνωση. Να καταργηθούν οι φόροι στα καύσιμα, η ρήτρα αναπροσαρμογής και τα «πράσινα» χαράτσια στο ηλεκτρικό ρεύμα. Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, κατά 50%. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα εφόδια των αγροτών και κτηνοτρόφων. Αμεση και γενναία διαγραφή των χρεών αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ