Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απόπειρα αρπαγής λαϊκής περιουσίας από τράπεζα

Συγκέντρωση χτες και νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα από σωματεία και φορείς της περιοχής

Eurokinissi

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη λαϊκή οικογένεια στις Συκιές Θεσσαλονίκης που της άρπαξε το σπίτι η τράπεζα και απειλείται με έξωση, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα Σωματεία και φορείς της περιοχής, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεσπιτωθεί καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια, δεν θα αφήσουν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Προγραμματίζουν μάλιστα νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 30 Μάη, στις 10 το πρωί στο κεντρικό κατάστημα της Eurobank στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές με τη μαζική τους παρουσία δήλωσαν την απόφασή τους να εμποδίσουν κάθε απόπειρα αρπαγής λαϊκής περιουσίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία ζευγαριού με 4 παιδιά.

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης Γιώργος Ν. έλαβε δάνειο 120.000 ευρώ, για να πληρώσει προγενέστερα μικρότερα δάνεια που είχε εξασφαλίσει προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας της 52χρονης γυναίκας του (αναπηρία 75%). Από το 2014, αδυνατούσε να πληρώσει λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Το 2018 έκλεισε το εργαστήριο επισκευής οπτικών που διατηρούσε και έμεινε άνεργος. Η τράπεζα προχώρησε στον πλειστηριασμό του σπιτιού και τώρα η πολυμελής οικογένεια κινδυνεύει να την πετάξουν από το σπίτι.

Με σύνθημα «ασπίδα μας η αλληλεγγύη - όπλο μας ο αγώνας για να μην βρεθεί κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», το πανό της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ έδινε το στίγμα.

Εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων πήραν τον λόγο και δήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα, να περιφρουρήσουν την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Την αλληλεγγύη εκ μέρους της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και των ταξικών σωματείων μετέφερε ο Θανάσης Κουτσουράς, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα αποδείχθηκε περίτρανα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Συνεχίζουμε αγωνιστικά, ταξικά. Ξέρουμε ποιο είναι το συμφέρον μας. Δυναμώνουμε τη μάχη με τα Σωματεία, τους Συλλόγους στις γειτονιές. Δεν θα αφήσουμε μέρα και ώρα να πάει χαμένη. Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν πλειστηριασμό και καμία έξωση εργατικής - λαϊκής οικογένειας».

Εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων χαιρέτισε η Μαρία Σαίτη, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Εικαστικού της ΣΚΤ του ΑΠΘ, η οποία είπε πως η αντιλαϊκή πολιτική «που βάζει εμπόδια στη φοιτητική μέριμνα, δίδακτρα στα προπτυχιακά, τώρα στερεί και βγάζει από το σπίτι της μια φοιτήτρια και την οικογένειά της. Δεν θα αφήσουμε κανέναν φοιτητή, κανένα παιδί λαϊκής οικογένειας να μείνει χωρίς σπίτι, έξω από τις σπουδές και τη ζωή».

«Στην αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη πρέπει να απαντήσουμε χτυπώντας την καρδιά του προβλήματος, την αιτία που δεν είναι άλλη από τα κέρδη των λίγων», είπε ο Μπάμπης Βέλλης, δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης Συκεών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους των Συκεών και της Νεάπολης, η οποία μετέφερε το κάλεσμα ξεσηκωμού στις γειτονιές, καταλήγοντας έξω από το κατάστημα της Eurobank στη Νεάπολη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ