Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Με τα συνδικάτα στον αγώνα για τα δικαιώματά τους

Το Σάββατο 4 Ιούνη η συγκέντρωση που οργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας και η Επιτροπή Μεταναστών Εργατών Γης

Από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Μανωλάδα
Από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Μανωλάδα
Με κεντρικό σύνθημα «Ολοι για έναν και ένας για όλους - με τους αγώνες μας θα κερδίσουμε τα δικαιώματά μας», τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας, το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας και η Επιτροπή Μεταναστών Εργατών Γης πραγματοποιούν το Σάββατο 4 Ιούνη στις 7 μ.μ. μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση - μεταφρασμένη στα Αγγλικά και στις γλώσσες των μεταναστών εργατών - αναφέρονται στον παλικαρίσιο αγώνα που έχουν ξεκινήσει από κοινού τους τελευταίους μήνες για τη ζωή και την υγεία τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Κατορθώσαμε να φέρουμε στο προσκήνιο τα δικά μας δίκαια αιτήματα, τις διεκδικήσεις μας για να ζούμε καλύτερα και όχι σαν σκλάβοι όπως θέλουν οι επιχειρηματίες, για να πλουτίζουν και να γεμίζουν οι τσέπες τους ζεστό χρήμα.

Με τους αγώνες μας έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να εμβολιαστούμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, για να βγουν σε όλους μας ΑΜΚΑ και να έχουμε σταθερή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ταυτόχρονα θέσαμε στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους υπουργούς το ζήτημα της άθλιας διαβίωσής μας. Δεν μπορεί εμείς οι χιλιάδες που δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ στις απέραντες εκτάσεις της Δυτικής Αχαΐας, της Νέας Μανωλάδας και της ευρύτερης περιοχής να ζούμε σαν σκλάβοι, μέσα σε νάιλον και χωρίς πόσιμο νερό, τουαλέτες κ.λπ.».

Ηρθε η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή μας!

Ηρθε η ώρα να γίνει ένα βήμα παραπάνω στους ελπιδοφόρους μέχρι τώρα αγώνες, παίρνοντας δύναμη και από τη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, τονίζουν τα σωματεία και προσθέτουν:

«Μόνο ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών έχει σήμερα αποτελέσματα! Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τα δικαιώματά μας!

Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε, ενωμένοι και μαζί με τα συνδικάτα που στέκονται πραγματικά δίπλα μας. Στέλνουμε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, στα υπουργεία και στα αφεντικά μας».

Στέκονται επίσης στην πάλη που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, τονίζοντας:

«Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν και κάθε φορά που διαμαρτυρόμαστε σε κάποιο υπουργείο, στην 6η ΥΠΕ, στην ίδια την κυβέρνηση, απλά να μας γεμίζουν ψεύτικες υποσχέσεις.

Ο εμβολιασμός προχωρά με ρυθμούς χελώνας, και αυτό μόνο μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες μας.

Για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής μας δεν λένε τίποτα.

Για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στη δουλειά μας πάλι κουβέντα δεν λένε».

Φτάνει πια!

Υπογραμμίζουν ότι «η παραγωγή δεν μπορεί να προχωρήσει. Τίποτε δεν μπορεί να πάει μπροστά αν εμείς δεν μπούμε στο χωράφι», καθώς και ότι όλοι μαζί μπορούν να τα καταφέρουν, αφού είναι οι πολλοί και έχουν τη δύναμη. Απαιτούν:

- Αδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας.

- Αμεσα να ξαναρχίσει ο εμβολιασμός και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, με συγκεκριμένο προγραμματισμό.

- Εξασφάλιση αριθμού ασφάλισης σε όλους τους μετανάστες. Με ευθύνη του κράτους απρόσκοπτη πρόσβαση και κάλυψή τους σε εξετάσεις, φάρμακα και αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

- Να δοθεί λύση τώρα για τη διαμονή τους, με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει στα υπουργεία Υγείας, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ