Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δυναμώνουν οι αγωνιστικές παρεμβάσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Σήμερα η κινητοποίηση στον ΣΕΒ από Ομοσπονδίες και Σωματεία στα Τρόφιμα - Ποτά, στο Φάρμακο και τον Τύπο - Χαρτί

-- Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ, με προσυγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, οργανώνουν σήμερα οι Ομοσπονδίες, μαζί με σωματεία από τους κλάδους Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου και Τύπου - Χάρτου, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους κλάδους αυτούς οι εργοδότες δεν έχουν υπογράψει κλαδική σύμβαση εδώ και 13 χρόνια!

-- Κινητοποίηση σήμερα, στις 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εργασίας, οργανώνουν από κοινού σωματεία από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής. Ακόμα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) καλεί σε Γενική Συνέλευση την 1η Ιούνη, στην οποία θα συζητηθεί το επικαιροποιημένο σχέδιο κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που έχει ετοιμάσει. Το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote E-value» θα προχωρήσει επίσης σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Κεραμεικού τη Δευτέρα 6 Ιούνη, στις 8 π.μ., και σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 9 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

-- Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο του ομίλου «Σπανόπουλου», διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης. Η εργοδοσία αρνείται να δώσει συγκεκριμένη απάντηση σε πρόταση που έχει κατατεθεί, ενώ προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους αλλάζοντας τον τρόπο πληρωμής σε ορισμένους εργαζόμενους, χωρίς ωστόσο να ικανοποιεί στο ελάχιστο διεκδικήσεις τους. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος διεκδικούν την υπογραφή νέας αύξησης πάνω στη σύμβαση που είχε υπογραφεί τον Οκτώβρη με την ένωση των εργοδοτών (ΣΕΝΑΒΙ).

-- Παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ, στη Μεταμόρφωση, την Παρασκευή 27 Μάη, στη 1 μ.μ., οργανώνουν τα σωματεία στις επιχειρήσεις συμφερόντων Φιλίππου για την υπογραφή επιχειρησιακών ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. Την κινητοποίηση διοργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων EMFI, το Σωματείο Εργαζομένων «Hellenic Foods ΑΕΤ», το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ, το Σωματείο Εργαζομένων «Elbisco», το Σωματείο Εργαζομένων «Hellenic Foods» Ευβοίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας για δουλειά! Να «βουλιάξουν» οι δρόμοι στις 9 Νοέμβρη(2022-11-02 00:00:00.0)
Σε διαρκή κίνηση εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις μπροστά στη μεγάλη μάχη(2022-09-23 00:00:00.0)
Εντείνονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες, στην τελική ευθεία για την Πρωτομαγιά(2018-04-26 00:00:00.0)
Δράση για να «ξεσηκωθούν» τόποι δουλειάς και γειτονιές(2010-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ