Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
«ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου

Κινητοποιήσεις εξαγγέλλει η δημοτική αρχή Πάτρας

Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λειτουργίας του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου, μοναδικού παιδιατρικού νοσηλευτικού ιδρύματος στη Δυτική Ελλάδα, με αφορμή το σταμάτημα των τακτικών χειρουργείων του, προγραμματίζει άμεσα η δημοτική αρχή Πάτρας, με δήλωση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, καλώντας το υπουργείο Υγείας να δώσει λύση έως τη Δευτέρα.

Εδώ και ένα χρόνο είναι γνωστό ότι το νοσοκομείο θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα λόγω συνταξιοδότησης των δύο αναισθησιολόγων. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις απ' την πλευρά της δημοτικής αρχής αλλά και των εργαζομένων, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και της 6ης ΥΠΕ οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις.

Χτες, σύμφωνα και με τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, δεν πραγματοποιήθηκαν τακτικά χειρουργεία, επειδή στο ίδρυμα βρισκόταν μόνο ένας αναισθησιολόγος απασχολούμενος με τα έκτακτα περιστατικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναβλήθηκαν όλα τα τακτικά χειρουργεία για δέκα μέρες από χτες Τετάρτη. Αναφερόμενος στο θέμα, με δήλωσή του, ο δήμαρχος Πατρέων απαιτεί έως τη Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα, το θέμα να έχει επιλυθεί, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Ο Χειρουργικός Τομέας του Καραμανδάνειου αδυνατεί να λειτουργήσει, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων. Ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, η κυβέρνηση και η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, πρέπει τώρα να προσληφθούν αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στα επί πληρωμή χειρουργεία, όχι στο «νόμιμο φακελάκι»(2024-04-02 00:00:00.0)
Χωρίς αναισθησιολόγο ακόμη και τις μέρες εφημερίας(2023-07-14 00:00:00.0)
Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ την απαίτηση για άμεση πρόσληψη παιδοαναισθησιολόγων(2022-04-15 00:00:00.0)
Ανάκληση της αναστολής των χειρουργείων, φρένο στις μετακινήσεις γιατρών(2021-09-23 00:00:00.0)
Οι ελλείψεις σφαλίζουν τα χειρουργεία(2008-05-06 00:00:00.0)
Η ...πρώτη προτεραιότητα...(2003-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ