Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί η λειτουργία της ΩΡΛ κλινικής

Σε συγκέντρωση καλεί η ΕΝΙΘ την Πέμπτη 2 Ιούνη

Την προωθούμενη διάλυση της ΩΡΛ κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», η οποία ουσιαστικά αναστέλλει τη λειτουργία της (γενική εφημερία και επείγοντα χειρουργεία) λόγω της τραγικής έλλειψης μόνιμων γιατρών, καταγγέλλει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Απαιτεί την εδώ και τώρα κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμων ειδικών ιατρών με κατεπείγουσες διαδικασίες. Και καλεί σωματεία και φορείς της πόλης στη συγκέντρωση που οργανώνεται την Πέμπτη 2 Ιούνη στις 12 μ., στην πύλη του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Οπως αναφέρει, «η συνολική λειτουργία της κλινικής τίθεται ουσιαστικά σε αμφιβολία, μένοντας με έναν μόνο ειδικό ιατρό. Το προηγούμενο έτος αποχώρησαν 2 ιατροί, ενώ αναμένεται άμεσα να φύγουν άλλοι 3, λόγω σύνταξης και παραιτήσεων. Ολα αυτά σε γνώση της Διοίκησης και όλων των αρμοδίων, που δεν έχουν κάνει καμιά κίνηση για να καλυφθούν άμεσα οι 4 κενές από τις συνολικά 6 οργανικές θέσεις».

«Η υπολειτουργία της κλινικής θα έχει τεράστιο αντίκτυπο, οδηγώντας σε αύξηση στις λίστες αναμονής και την ταλαιπωρία και επιδείνωση των ασθενών, καθώς και τη διακοπή της εκπαίδευσης των νέων ειδικευόμενων ιατρών. Ακόμα περισσότερο που με τη διακοπή της λειτουργίας της κλινικής δεν θα υπάρχει καμιά ΩΡΛ χειρουργική κλινική για παιδιατρικά περιστατικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας σε όλη τη Β. Ελλάδα», αναφέρει η ΕΝΙΘ και σχολιάζει πως αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για την «αναβάθμιση» του ΕΣΥ. «Λειτουργία με το ελάχιστο προσωπικό, κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους ασθενείς. Με την πορεία διάλυσης της ΩΡΛ κλινικής να την ακολουθούν δεκάδες κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης». Και προσθέτει ότι με τη νομοθέτηση για την κάλυψη των κενών στις δημόσιες μονάδες Υγείας από ιδιώτες γιατρούς με part time απασχόληση, η κυβέρνηση ομολογεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμιά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ευκαιρία» για μπίζνες από την κυβέρνηση, το «πρώτο ΣΔΙΤ» στον τομέα της Υγείας(2024-04-19 00:00:00.0)
Διογκώνονται τα οξυμένα προβλήματα, τραγικές καταστάσεις για ασθενείς και υγειονομικούς(2024-02-07 00:00:00.0)
Χειρουργεία αναστέλλονται, κλινικές βουλιάζουν, ασθενείς και υγειονομικοί σε απόγνωση(2023-10-26 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι άρον άρον μετακινήσεις νοσοκομειακών γιατρών(2023-07-20 00:00:00.0)
Προσλήψεις τώρα για να μη διαλυθεί η ΩΡΛ Κλινική(2022-06-03 00:00:00.0)
Να μην περάσει η προωθούμενη διάλυση της ΩΡΛ κλινικής!(2022-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ