Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «PRAKTIKER» ΠΑΤΡΑΣ
Αποφασισμένοι να μην περάσει η νέα απόλυση

Καλούν σε συμπαράσταση τον λαό της πόλης στην 24ωρη απεργία του Σαββάτου

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να περάσουν, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα «Praktiker» Πάτρας, που το Σάββατο 28 Μάη προχωρούν σε 24ωρη απεργία απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση συναδέλφου τους (φτάνοντας τις 4 από τον Δεκέμβρη), που εργαζόταν στον χώρο για 27 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι επικαλούμενη άθλιες δικαιολογίες η εργοδοσία προσπαθεί επί της ουσίας να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν κατοχυρώσει εργαζόμενοι με δεκαετίες δουλειάς στον χώρο, προκειμένου εκμεταλλευόμενη και το νομικό οπλοστάσιο που της έχουν προσφέρει οι έως και σήμερα κυβερνήσεις, με πρόσφατο και τον αντεργατικό νόμο - έκτρωμα της ΝΔ, να προσλάβει νέους, με ελαστικές σχέσεις και ελάχιστα δικαιώματα.

«Η συμπεριφορά της με τις συνεχείς επιπλήξεις για αστείους λόγους δείχνει ότι θέλει να μας εξοστρακίσει», σημείωσε ο γραμματέας του παραρτήματος Πάτρας του Σωματείου Εργαζομένων «Praktiker Ελλάς», Επαμεινώνδας Ζήβας, επισημαίνοντας:

«Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απόλυση, αλλά και για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι αξιοπρέπεια, να μπορούν να ζούνε τις οικογένειές τους. Σήμερα είναι ένας συνάδελφός μας στον χώρο, αύριο εγώ ή κάποιος άλλος, γι' αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία η κοινή μας πάλη».

Μίλησε για οργανωμένο σχέδιο της «Praktiker» να απαλλαγεί από τους μεγαλύτερους ηλικιακά και με πολλά χρόνια στο κατάστημα εργαζόμενους, αναφέροντας: «Προσπαθούν να οδηγήσουν κόσμο σε φυγή. Θέλουν να διαφοροποιήσουν το προσωπικό για να πετύχουν τον σκοπό τους». Καλεί μάλιστα σε στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στον χώρο, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει αυτή, από το κλαδικό Συνδικάτο Εμπορίου Υπηρεσιών Αχαΐας και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα και οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα»

Με στάσεις εργασίας σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Μαλαματίνα» στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Απαιτούν από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις 5 απολύσεις νέων εργαζομένων που ανακοίνωσε και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την πάλη τους.

Μετά την καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας, χτες το πρωί οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης «Μαλαματίνα». Με μυστική ψηφοφορία και με απόλυτη πλειοψηφία, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) με ανακοίνωσή της καταδικάζει την αντεργατική πρακτική των νέων ιδιοκτητών της επιχείρησης που προχώρησε στις απολύσεις και δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζοντας την απόφαση του Σωματείου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με στόχο την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την επιστροφή τους στην εργασία.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται και εργατικά σωματεία από μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς, απαιτώντας ανάκληση των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ