Πέμπτη 19 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ηθελε... δεσμεύσεις παραπέρα εμπλοκής και «διευθετήσεων»

Στο ύψος των «ανταλλαγμάτων» για την αστική τάξη εστιάζει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ την κριτική του για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, στον γνωστό ρόλο του «υπουργείου αντιπολίτευσης» για την ακόμα πιο αποφασιστική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που το ταξίδι αυτό σηματοδότησε.

Συγκεκριμένα, αναγορεύοντας τις ΗΠΑ και τα σχέδιά τους που βάζουν μπουρλότο στους λαούς όλης της περιοχής και τον ελληνικό, σε «εν δυνάμει» εγγυητή της... ασφάλειας όπως και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «σε μια περίοδο επικίνδυνων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και ραγδαίας αναβάθμισης τόσο της Τουρκίας όσο και των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ έχοντας εισπράξει πολλά χειροκροτήματα αλλά καμία ουσιαστική δέσμευση για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ενώ μια βδομάδα απ' όταν έκανε κριτική στην κυβέρνηση ότι με τη Συμφωνία για τις βάσεις δεν εξασφάλισε... περισσότερες βάσεις, τώρα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν πήρε «δεσμεύσεις»... για να προχωρήσουν πιο γρήγορα τις επικίνδυνες «διευθετήσεις» με την Τουρκία, για να «τρέξουν» τα σχέδια συνεκμετάλλευσης! Λέει συγκεκριμένα πως ο πρωθυπουργός «δεν απέσπασε ούτε, έστω, ένα έμμεσο σχόλιο του Αμερικανού Προέδρου για τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις κάτω από 6 ν.μ.», την ώρα που ο εναέριος χώρος είναι στα 10 ν.μ., και ότι «δεν έθεσε και συνεπώς δεν κέρδισε καμία προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Τουρκίας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική», όπου «νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική» τα σχέδια των ΗΠΑ - ΕΕ στην περιοχή, για τα οποία δρομολογούνται και οι επώδυνοι συμβιβασμοί σε βάρος των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση αγοράς «F-35», ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στο ότι αυτή έγινε «πέρα και έξω από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία» και «αποτελεί θλιβερή και δαπανηρή παραδοχή από πλευράς του κ. Μητσοτάκη ότι ουδέν ψέμα υπήρξε στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και ο Αμερικανός Πρόεδρος του επιβεβαίωσε την πώληση "F-16" στην Τουρκία», προσπερνώντας με «χαρακτηριστική άνεση» και εδώ τον σκοπό των εξοπλισμών αυτών για τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα ΝΑΤΟικά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ