Πέμπτη 19 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός θα πληρώσει ακριβά τη μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ

Σε σχόλιό του για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είχε σαν βασικό στόχο την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ, είτε αυτά αφορούν τον οικονομικό - ενεργειακό τομέα είτε τον στρατιωτικό - πολεμικό. Από αυτήν την άποψη το ταξίδι πέτυχε τον σκοπό του, μόνο που αυτήν την "επιτυχία" ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει - κυριολεκτικά και μεταφορικά - πάρα πολύ ακριβά.

Θα την πληρώσει με μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και στους ανταγωνισμούς, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέες "αγορές του αιώνα" και έναν νέο γύρο ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, αλλά και με νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας χάριν της διασφάλισης της "ΝΑΤΟικής συνοχής".

Η στάση του ΚΚΕ διαφέρει ριζικά από τη στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αρκούνται σε κάποιες υποσημειώσεις και αστερίσκους, γιατί πολύ απλά συμφωνούν με την ουσία της κυβερνητικής στρατηγικής, συμφωνούν με την εμπλοκή στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και θέτουν μόνο επιμέρους ζητήματα για το "αντίτιμο" και τα "ανταλλάγματα"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ