Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Το γαϊτανάκι της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν έχει τέλος»

Το πορτογαλικό πλοίο δεμένο στην Αλεξανδρούπολη
Το πορτογαλικό πλοίο δεμένο στην Αλεξανδρούπολη
«Ο ελλιμενισμός στην Αλεξανδρούπολη του οχηματαγωγού "AYA M", που μετέφερε στρατιωτικό υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Πορτογαλίας, οι οποίες μετέχουν στο ΝΑΤΟ, γίνεται την ίδια ώρα που ελληνικά στρατιωτικά τμήματα στέλνονται εκτός συνόρων, ακόμα και στη Μοζαμβίκη (πρώην πορτογαλική αποικία), σε ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Τα παραπάνω σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ με αφορμή τον πρόσφατο ελλιμενισμό πλοίου φορτωμένου με ΝΑΤΟικό πολεμικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από όπου θα προωθηθούν οδικώς τα οχήματα και το άλλο στρατιωτικό υλικό του πορτογαλικού στρατού προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Η ΤΕ Εβρου τονίζει στην ανακοίνωση τόσο τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, απαιτώντας να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας και της περιοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά και να μη βρεθεί κανείς Ελληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων, όσο και αυτές του ΣΥΡΙΖΑ που «επί ημερών του "θεμελιώθηκε" η αμερικανοΝΑΤΟική βάση στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και σήμερα στηρίζει την "ολίγον" εμπλοκή και σπέρνει αυταπάτες ότι υπάρχει μια δήθεν πιο φιλειρηνική εμπλοκή».

Τα «πρότυπα» του ΣΥΡΙΖΑ πρωτεργάτες της εμπλοκής

Μάλιστα, η ανακοίνωση προσθέτει: «Αλλωστε, οι Πορτογάλοι, που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πρότυπο, πρωτοστατούν μαζί με την Ισπανία στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και στην ψήφιση πολεμικών προϋπολογισμών σε βάρος των λαών τους. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστικός στο ξελάσπωμα των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων και στο "ξέπλυμα" της ελληνικής συμμετοχής στον πόλεμο».

Και συνεχίζει: «Ο ελληνικός λαός πληρώνει ήδη με χίλιους τρόπους τις συνέπειες του πολέμου, όπως προηγουμένως πλήρωσε το κόστος της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας, της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Την ίδια ώρα που οι μεγάλοι όμιλοι ξεζουμίζουν κάθε ευρώ από τον πλούτο που παράγει ο λαός, είναι οι μόνοι κερδισμένοι από τη μεταφορά LNG, το Ταμείο Ανάκαμψης, τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και μέτρα. Τα συμφέροντά τους στηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, γι' αυτό, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, στα μεγάλα και στα κρίσιμα συμφωνούν, η μια συμπληρώνει την αντιλαϊκή κληρονομιά της προηγούμενης».

Η ΤΕ Εβρου καλεί τον λαό της περιοχής να κλείσει τα αυτιά του στους «παπαγάλους του συστήματος», που προσπαθούν να τον πείσουν πως τα τανκς και το υπόλοιπο πολεμικό υλικό «τα πάνε για βόλτα στην Πολωνία και στη Ρουμανία διασχίζοντας χιλιάδες χιλιόμετρα», και να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και της περιοχής, ενάντια στη μετατροπή της σε ορμητήριο και θύτη άλλων λαών, αλλά και σε θύμα, μιας και γίνεται μαγνήτης αντιποίνων. «Σε πείσμα όλων αυτών που έχοντας εξασφαλίσει παχυλούς μισθούς καλωσορίζουν κάθε τόσο τους μακελάρηδες, να βροντοφωνάξουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι. Δίνουμε δυναμική απάντηση στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και κάθε μέρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
...η «ασφάλεια»;(2024-04-25 00:00:00.0)
Νέο ατύχημα με αμερικανικό τεθωρακισμένο που έπεσε από νταλίκα(2024-03-22 00:00:00.0)
Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην εμπλοκή στους πολέμους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ(2024-03-12 00:00:00.0)
Μέρα δράσης σήμερα ενάντια στη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών(2021-03-02 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητα τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ σε Κέρκυρα και Ιόνιο!(2018-10-17 00:00:00.0)
Τζέφρι Πάιατ - κυβέρνηση: «Παλιά τους τέχνη κόσκινο»(2017-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ