Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Μέρα δράσης σήμερα ενάντια στη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

Σε κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μαζικές εξορμήσεις προχωρούν σήμερα, Τρίτη 2 Μάρτη, σειρά από σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Ξάνθη, καταδικάζοντας τη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Θυμίζουμε πως οι πρωτοβουλίες αυτές αποφασίστηκαν στο πλαίσιο της διαδικτυακής σύσκεψης που οργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, σωματεία και φορείς της περιοχής με θέμα «ΝΑΤΟική άσκηση "Defender2021". Πρόβα πολέμου με επίκεντρο την περιοχή μας - Η απάντηση του λαϊκού κινήματος», στην οποία κατέληξαν σε ψήφισμα ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση και στους κινδύνους που αυτή δημιουργεί για την περιοχή, το οποίο καλούν φορείς και σωματεία να υιοθετήσουν.

Στο ψήφισμα σημειώνονται μεταξύ άλλων οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, με την οποία παραχωρούνται οι υποδομές της περιοχής όπως και έμψυχο δυναμικό (στρατιώτες για τη φύλαξη, προσωπικό Τροχαίας κ.ά.) για τις ανάγκες των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Ο προγραμματισμός της σημερινής μέρας δράσης έχει ως εξής:

-- Στην Αλεξανδρούπολη, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν στις 6 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», η Ενωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Εβρου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εβρου, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (παράρτημα ΟΓΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης.

-- Στην Ξάνθη, σε συγκέντρωση καλούν στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων Ν. Ξάνθης, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Ξάνθης.

-- Στην Καβάλα, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Καβάλας στις 7 π.μ., ενώ στις 11.30 π.μ. δράση με ταμπλό και μικροφωνική έξω από το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη» θα πραγματοποιήσουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καβάλας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Καβάλας και Θάσου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Καβάλας.

-- Στη Κομοτηνή, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, θα πραγματοποιήσουν στις 6 μ.μ. περιοδεία σε χώρους εργασίας στο εμπόριο, και την Τετάρτη, στις 12 μ. μαζί και με την Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης με μικροφωνική στην κεντρική πλατεία.

Στο μεταξύ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέθεσε την περασμένη βδομάδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισμα καλώντας το να πάρει θέση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και της περιοχής στην αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση. Η πλειοψηφία δεν δέχθηκε καν να περιληφθεί στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα της συνεδρίασης, ενώ την ίδια στάση κράτησε και η δημοτική αρχή Κομοτηνής, στο αντίστοιχο ψήφισμα που κατέθεσε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση».

  • Ανακοίνωση - κάλεσμα για «να σημάνει συναγερμός!» ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων απευθύνει η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ