Σάββατο 12 Μάρτη 2022 - Κυριακή 13 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Τη Δευτέρα ενώνουν τις φωνές τους: Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή!

Αθήνα: Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 μ. και συναυλία στο Σύνταγμα στη 1.30 μ.μ. | Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο στο Αγαλμα Βενιζέλου στη 1.30 μ.μ.

Με αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Μάρτη, μαθητές και φοιτητές ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν μήνυμα: Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή! Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί!

Στην Αθήνα κάνουν συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 μ. και μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα στη 1.30 μ.μ. με την Νατάσα Μποφίλιου, την Βιολέτα Ικαρη και άλλους καλλιτέχνες, φοιτητικά και μαθητικά συγκροτήματα, με σύνθημα: «Δε φτάνει να αγαπάς τον άνθρωπο και την ειρήνη... πρέπει να αγωνίζεσαι για αυτόν!» (Γ. Ρίτσος). Καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τουρκικών Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΑΣΠΑΙΤΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη 1.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Με τις αγωνιστικές αυτές πρωτοβουλίες, μαθητές και φοιτητές συνεχίζουν την πολύμορφη δράση που έχουν αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι παίρνουν τη σκυτάλη από το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν την 1η Μάρτη, καλώντας να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τα 5μελή και τα 15μελή τους, εδώ και μέρες δείχνουν την εναντίωσή τους στον πόλεμο, σχηματίζουν αντιπολεμικά μηνύματα στα προαύλια, φτιάχνουν πανό και κολάζ, οργανώνουν καλλιτεχνικές δράσεις ενάντια στον πόλεμο.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ