Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Στους δρόμους σε όλη τη χώρα ενάντια στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μαζική και μαχητική απάντηση στο νέο γύρο στραγγίσματος του λαϊκού εισοδήματος που προβλέπει ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός για το 2022 δίνουν από την περασμένη βδομάδα Σωματεία εργαζομένων, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων, μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα τα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη, με χιλιάδες εργαζόμενους να διαδηλώνουν για μέτρα ουσιαστικής στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, για αυξήσεις στους μισθούς, για ΣΣΕ με κατοχύρωση διευρυμένων δικαιωμάτων, για μέτρα προστασίας από το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων. Κάθε συλλαλητήριο, κάθε μπλοκ διαδηλωτών και μια καταγγελία της βάρβαρης πολιτικής, των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, του «ζεστού» χρήματος που ρέει προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, που έχουν ως προϋπόθεση την ένταση της φτώχειας και της μιζέριας, την απογείωση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Μέσα από την προετοιμασία των συλλαλητηρίων, τις εξορμήσεις, τις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών αναδείχθηκαν όλα τα οξυμένα προβλήματα που τσακίζουν τους εργαζόμενους: Η υποχρηματοδότηση της Υγείας και η κατάρρευση των νοσοκομείων που συνεχίζεται αφού η χρηματοδότηση μειώνεται κατά 278 εκατ. ευρώ, η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σχολεία και πανεπιστήμια, το νέο τσεκούρι στις προνοιακές παροχές και τα επιδόματα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στον αντίποδα αυτής της βαρβαρότητας, τα συλλαλητήρια και η πάλη των εκατοντάδων σωματείων που βρέθηκαν στους δρόμους δίνουν τη «σκυτάλη» στη συνέχιση της οργανωμένης συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης για να πάρουν ανάσα οι εργαζόμενοι, για να οργανωθεί η αντεπίθεσή τους, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια

Συλλαλητήρια για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό πραγματοποιούνται το Σάββατο 18 Δεκέμβρη σε:

-- Κοζάνη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

-- Λαμία, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

-- Χαλκίδα, 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

-- Καβάλα, 6 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη.

Τη Δευτέρα 20/12 στη Νάουσα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.


ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org