Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι μακελάρηδες δεν μπορούν να προσφέρουν ειρήνη
  • Ακόμα ένα στρατόπεδο ετοιμάζεται για να «φιλοξενήσει» εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες
  • Ανακοίνωση της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ

Τα νέα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη επεκτείνονται και σε δεύτερο στρατόπεδο της πόλης, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, καλώντας παράλληλα τον λαό της περιοχής να δυναμώσει τον αγώνα για να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή στην Αλεξανδρούπολη ή σε άλλη περιοχή, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, με την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το στρατόπεδο «Γιαννούλη» έχει ήδη επιθεωρηθεί από τον στρατό των ΗΠΑ προκειμένου να εγκατασταθούν μόνιμα σε αυτό 300 - 400 Αμερικανοί στρατιωτικοί. Μάλιστα, αναφέρεται πως έχουν ήδη γίνει οι σχετικές προετοιμασίες ώστε να ξεκινήσουν οι αντίστοιχες εργασίες μόλις υπογραφεί η νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Για μετατροπή της πόλης σε «μία τεράστια αμερικανοΝΑΤΟική βάση» κάνει λόγο η ανακοίνωση της ΤΕ Εβρου και αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στα πατήματα της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, ανανεώνει τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, υλοποιώντας μάλιστα τον διακαή πόθο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων για μόνιμη παρουσία στην Αλεξανδρούπολη. Ετσι μετά την παραχώρηση του λιμανιού, σειρά έχει το στρατόπεδο "Γιαννούλη" που θα στεγάσει μόνιμη στρατιωτική δύναμη εκατοντάδων αντρών του αμερικάνικου στρατού. Αλλωστε, όταν απαιτείται "αξιοποιούνται" (παραχωρούνται δηλαδή) και μέρος του στρατοπέδου του "Κανδηλάπτη" αλλά και το αεροδρόμιο και το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, απογειώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών ομίλων, για να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Σε αυτό αποσκοπεί η αποστολή των ελληνικών "Patriot" στη Σαουδική Αραβία, σε αυτό αποσκοπούσαν και οι προηγούμενες αποστολές ελληνικών δυνάμεων σε Κόσοβο, Αφγανιστάν».

Η ΤΕ Εβρου τονίζει πως από την εμπλοκή αυτή ο λαός μας όπως και άλλων χωρών έχει αποκομίσει πικρή πείρα, ενώ παράλληλα η περιοχή μετατρέπεται σε στόχο των αντιτιθέμενων συμφερόντων:

«Κανένας να μην πιστέψει πως όλοι αυτοί σκέφτονται τον λαό, προσφέρουν ασφάλεια και ανάπτυξη. Κάθε μέρα που περνάει, προστίθενται και άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που νοιάζει ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων», τονίζει επίσης η ανακοίνωση και προσθέτει: «Η εικόνα από το αεροδρόμιο της Καμπούλ πρέπει να μείνει χαραγμένη στη σκέψη του λαού μας και να επανέρχεται όταν του μιλάνε για ασφάλεια. Ολοι αυτοί που μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, αυξάνουν τις τιμές στην Ενέργεια και τα τρόφιμα, κρατάνε παγωμένους τους μισθούς και μας θέλουν σκλάβους με 10ωρα τον 21ο αιώνα, δεν μπορεί να σκέφτονται το καλό μας. Αυτοί που έχουν μακελέψει ολόκληρους λαούς δεν μπορεί να προσφέρουν ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ