Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας

Αύριο στην Ελευσίνα, την Πέμπτη 30/9 στο Περιστέρι

Αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Λαού (Ανω Ελευσίνα), θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σωματείων και φορείων για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας στη Δυτική Αττική με μόνιμο προσωπικό και επαρκείς κρατικούς πόρους, την ανάκληση των αναστολών εργασίας και την άμεση λήψη μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, στις 266 κενές οργανικές θέσεις προστέθηκαν 83 αναστολές εργασίας, ενώ απειλούνται με απόλυση 179 συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Σωματεία και φορείς λένε «όχι» στις συγχωνεύσεις δημόσιων μονάδων Υγείας, στις ιδιωτικοποιήσεις και στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, απαιτούν την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη και συστηματική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα των κυβερνητικών σχεδιασμών για το "νέο ΕΣΥ" είναι η εξαγγελία για επιτάχυνση των συγχωνεύσεων νοσοκομείων και των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και επέκταση της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με βάση τα κριτήρια "ανταγωνιστικής λειτουργίας δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων Υγείας" που διαμορφώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Εξίσου αποκαλυπτικός είναι ο απαράδεκτος αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την πρόσβαση στις δημόσιες μονάδες Υγείας για τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου για SARS-CoV-2, που τους αναγκάζει να γίνονται πελάτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, εξασφαλίζοντας στους ιδιοκτήτες τους πρόσθετα κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων.

Την ίδια στιγμή που οι ασφαλιστικές εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη αυξήθηκαν κατά 219 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές να γίνονται πελάτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, εξασφαλίζοντας στους ιδιοκτήτες τους πρόσθετα κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων», υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Την Πέμπτη 30/9 στο Περιστέρι

Τη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο δημαρχείο Περιστερίου, για την υπεράσπιση της υγείας, των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού, προετοιμάζουν σωματεία και φορείς στο Περιστέρι. Στο πλαίσιο των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που παίρνουν το τελευταίο διάστημα, την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, απαιτώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Στη συνάντηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, οι εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν τα θέματα που απασχολούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα, ανέδειξαν τα κυβερνητικά «πρωτόκολλα» - λάστιχο με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία, όπως και την άσχημη κατάσταση με το προσωπικό καθαριότητας, η οποία όπως επισημαίνουν είναι χειρότερη από πέρυσι, λόγω των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και του ανεπαρκούς προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια των μαθητών. Επιπλέον, για άλλη μια χρονιά έμειναν 180 παιδιά έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ ο αριθμός των μαθητών σε πολλά τμήματα είναι άνω των 25, ανεβάζοντας τις πιθανότητες μεταδοτικότητας του ιού και δυσκολεύοντας το εκπαιδευτικό έργο.

Τα σωματεία που συντονίζουν τη δράση τους αναδεικνύουν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, θέτοντας μεταξύ άλλων τα ερωτήματα: «Αφού κάθε χρόνο πάνω από 150 παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών, τελικά περίσσευαν οι 13 εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς που απέλυσε πέρυσι; Φέσωσε τον λαό του Περιστερίου πρόσφατα προκειμένου να αγοράσει οικόπεδα. Προορίζεται κάποιο για ανέγερση σχολικής στέγης; Αξιοποιούνται όλες οι άδειες σχολικές αίθουσες έστω για να αραιώσουν τα τμήματα; Πέρυσι στην αρχή της πανδημίας δήλωναν πως δεν ήταν εφικτό. Εγιναν κάποιες εργασίες σε αυτήν την κατεύθυνση φέτος, που υπήρχε χρόνος;».

Τα σωματεία και οι φορείς απαιτούν μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία όπου ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, 15 μαθητές ανά τάξη. Καμία τάξη σε κοντέινερ. Να εξασφαλιστεί επαρκές μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία. Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.λπ. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά - παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση. Να πραγματοποιηθεί αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία του Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ