Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Οργανώνουν τη συνέχεια του αγώνα

Από την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής στη Χαλκίδα
Από την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής στη Χαλκίδα
Η μαζική και δυναμική κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, το απόγευμα της Παρασκευής, δίνει δύναμη και κουράγιο στον πυρόπληκτο λαό της Βόρειας Εύβοιας να συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα για να παραμείνει στον τόπο του και αποτελεί συνέχεια του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στον κόμβο της Στροφυλιάς.

Επόμενος σταθμός στον αγώνα τον ρετσινάδων - δασεργατών, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και ολόκληρου του λαού της Βόρειας Εύβοιας είναι η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης στις 2 Οκτώβρη στον κόμβο της Στροφυλιάς. Οπως ανακοίνωσε μάλιστα την Παρασκευή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων, πολλοί καλλιτέχνες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη συναυλία, όπως οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Σπύρος Γραμμένος, Πολυξένη Καράκογλου, Παντελής Κυραμαργιός, Μιρέλα Πάχου. Τη συναυλία επιμελείται ο Γ. Παπαζαχαριάκης.

Η οργάνωση του αγώνα του πυρόπληκτου λαού της Βόρειας Εύβοιας αποτελεί μονόδρομο για την ικανοποίηση των αιτημάτων για αποζημίωση στο 100% της ζημιάς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κάλυψη του χαμένου εισοδήματος, άμεση έναρξη αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων. Αποτελεί παράλληλα απάντηση στον εμπαιγμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, που αξιοποιώντας κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της, προσπαθεί να ενσωματώσει τον λαό της περιοχής στους σχεδιασμούς της, δίνοντάς του λίγα ψίχουλα και μετατρέποντάς τον σε φθηνό εργατικό δυναμικό, με μεροκάματα πείνας και χωρίς καμία εξασφάλιση. Η κυβέρνηση υποτιμά το μέγεθος των ζημιών, πετσοκόβει αποζημιώσεις, εξαιρεί λαϊκές οικογένειες ακόμη και από τα ψίχουλα των αποζημιώσεων και παράλληλα μέσα από την εμπλοκή «αναδόχων» - μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στα αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα και τα «σχέδια ανασυγκρότησης», στρώνει το έδαφος για να μετατραπεί η καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας σε «ευκαιρία» και πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους.

Οπλο στα χέρια του λαού της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας είναι το Σωματείο των ρετσινάδων, ο Αγροτικός Σύλλογος, οι Επιτροπές Αγώνα που έχουν συσταθεί στα χωριά και που μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις οργανώνουν τον αγώνα και την αλληλεγγύη, αποκαλύπτουν την κοροϊδία της κυβέρνησης.

Παρά μάλιστα τις προσπάθειες της κυβέρνησης, της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης να κάμψουν την αγωνιστικότητα του λαού της περιοχής, οι Επιτροπές Αγώνα δυναμώνουν και αποκτούν ολοένα και καλύτερο βηματισμό, εμπλουτίζοντας παράλληλα τις δράσεις τους.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων να διοργανώσει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτέμβρη, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων, παραστάσεις Θεάτρου Σκιών στην Κήρινθο και τις Κεχριές, σκορπώντας χαμόγελο και μία νότα αισιοδοξίας σε δεκάδες παιδιά και τις οικογένειές τους από τα χωριά της περιοχής (αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ