Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν

Για τις 9 Ιούνη αναβλήθηκε η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν

Για τις 9 Ιούνη του 2022 αναβλήθηκε η δίκη των δύο φοιτητών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16/4/2018. Η κινητοποίηση είχε γίνει με αφορμή την επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία και τη συμμετοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιστρατευτεί για την «προστασία» του αγάλματος, το οποίο οι διαδηλωτές επιχείρησαν συμβολικά να αποκαθηλώσουν.

Δηλώνοντας πως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά», χτες το πρωί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ήταν προγραμματισμένη η δίκη, βρέθηκαν φοιτητές από συλλόγους της Αθήνας που ζητούν να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες.

«Σέρνουν σε δίκη τους δύο συμφοιτητές μας με ανυπόστατες κατηγορίες, επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια των κυβερνήσεων με τους φονιάδες των λαών! Είναι βαθιά γελασμένοι! Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν! (...) Η νέα γενιά δεν κάνει βήμα πίσω από τις ανάγκες της, από το δικαίωμά της να ζει ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη για όλους τους λαούς», τόνιζαν οι φοιτητικοί σύλλογοι που καλούσαν στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ