Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ
Διεργασίες και κόντρες ενόψει εσωκομματικών εκλογών

Εντονων διεργασιών συνέχεια στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ενόψει της εκλογής νέου προέδρου το επόμενο διάστημα. Την Τετάρτη αναμένεται το πρώτο «άτυπο debate», από το οποίο θα απουσιάσει η Φώφη Γεννηματά. Επιπλέον, από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, την Τρίτη ή Τετάρτη, θα εξαρτηθεί το αν τελικά η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάσει την τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη ή το πρώτο του Οκτώβρη, ώστε να αποφασιστεί η μέρα των εσωκομματικών εκλογών.

Πάντως, οι αντιπαραθέσεις που εκδηλώνονται ενόψει της εκλογικής διαδικασίας είναι ενδεικτικές των παιχνιδιών που παίζονται σχετικά με το ποιο σχήμα θα προσεγγίσει το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα αντιλαϊκής διαχείρισης είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σαββατοκύριακο υπήρξαν αντιδράσεις σε αρθρογραφία στον αστικό Τύπο και από την Φ. Γεννηματά αλλά και από τον Α. Λοβέρδο για διαφορετικούς βέβαια λόγους. Συγκεκριμένα, σε άρθρο του ο Γ. Πρετεντέρης στα «ΝΕΑ» ζητούσε επί της ουσίας, όπως επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, την παραίτηση της Φ. Γεννηματά, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή του γραφείου της και στη συνέχεια της ίδιας. Στο μεταξύ, οι δηλώσεις του Ηλ. Νικολακόπουλου, που κινήθηκαν στη γραμμή του σεναρίου που θέλει τον Α. Λοβέρδο ως «ουρά» της ΝΔ, προκάλεσαν την αντίδραση του τελευταίου, ο οποίος θεωρεί την όλη φημολογία εκπορευόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι όποιες κινήσεις από το ΚΙΝΑΛ και τους υποψηφίους για την προεδρία του εντάσσονται στη λογική τού να μπορέσει να παίξει τον ρόλο του καταλύτη για τη «σταθερότητα» στο αστικό πολιτικό σύστημα και του εγγυητή στην απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως άλλωστε κάνει δεκαετίες τώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ