Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Αγροτικοί Σύλλογοι στην Αχαΐα

Αντιμέτωποι με την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπηρεσιών και παραγόντων της για την εξεύρεση λύσεων στα καυτά προβλήματά τους ήρθαν, για ακόμη μία φορά, εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων της Αχαΐας, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή.

Είχε προηγηθεί κινητοποίηση την προηγούμενη βδομάδα, από τους Αγροτικούς Συλλόγους Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», Ωλενίας, Ερυμάνθου και Πατρών, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, όπου μέλη των ΔΣ τους συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα της, Νίκο Παπαθεοδώρου.

Ο τελευταίος αρνήθηκε να πάρει θέση στα προβλήματα που του αναφέρθηκαν για μια σειρά από αγροτικά θέματα, όπως για τη μειωμένη τιμή της σταφίδας (με την οποία αγοράζουν οι έμποροι), τα προβλήματα μη καταβολής αποζημιώσεων από την ξηρασία στις ελιές και τα σταφύλια, την αύξηση του αγροτικού κόστους παραγωγής, τις κατώτερες εγγυημένες τιμές, καθώς και για τα ζητήματα που έχουν προκύψει στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας.

Παρέπεμψε στις «αρμόδιες» Υπηρεσίες, παρά το γεγονός ότι ανάλογη απάντηση είχε δοθεί και σε προηγούμενη κινητοποίηση και την απαίτηση από τους αγροτοσυνδικαλιστές για άμεση επικοινωνία με το υπουργείο. Μετά και την τελευταία εξέλιξη, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να συνεχιστούν οι δραστηριότητες των Αγροτικών Συλλόγων στον νομό και σε συντονισμό μεταξύ τους για νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ