Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Χρ. Παπαδοπούλου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύλλογος Πολιτισμού ενάντια στον Φασισμό «Παύλος Killah P. Φύσσας» στο παλιό εργοστάσιο Καχραμάνογλου, στο Κερατσίνι, παρουσιάστηκε χτες το βιβλίο της Χρύσας Παπαδόπουλου, δικηγόρου της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, «Ορθιος σε Δημόσια Θέα. Η Αγόρευση στη Δίκη της Χρυσής Αυγής». Για το βιβλίο μίλησαν η ίδια η συγγραφέας, που επεσήμανε ότι είναι ο πρώτος Σεπτέμβρης που η ηγεσία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή μετά την ιστορική δικαστική απόφαση. Ομως, τόνισε, μπροστά μας υπάρχει το Εφετείο και πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί τίποτα δεν τελείωσε, και να στηρίξουμε την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, να στηρίξουμε τους μάρτυρες, τα θύματα. Ολοι θα πρέπει να έρθουν και στο Εφετείο.

Η Ελ. Τομπατζόγλου, συνήγορος επίσης της οικογένειας Φύσσα, περιέγραψε τη δομή του βιβλίου και επεσήμανε ότι αν κάποιος έχει ακόμα απορία τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δεν έχει παρά να διαβάσει το βιβλίο ώστε να αντιληφθεί για ποιο λόγο ήταν μονόδρομος η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τόσο για τη δολοφονία Φύσσα όσο και για τις άλλες εγκληματικές της πράξεις.

Ο Θ. Θεοδωρόπουλος, συνήγορος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι «σε αυτήν την πολύχρονη μάχη η Χρύσα Παπαδοπούλου βοήθησε αποτελεσματικά. Συναρμολόγησε τα διάσπαρτα αποδεικτικά στοιχεία, κατέληξε στη διατύπωση ατράνταχτων επιχειρημάτων που εξουδετέρωσαν την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής, βοήθησε δηλαδή αποφασιστικά το δικαστήριο στη διαμόρφωση της περί ενοχής δικανικής του πεποίθησης...». Επίσης «ενίσχυσε με υψηλή ένταση και ποιότητα τη συλλογική ικανότητα, θέλοντας η προσωπική διάκριση να είναι μια πινελιά της ομαδικής ματιάς και άποψης».

Ο Δ. Ψαρράς, δημοσιογράφος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η εύκολη λύση για την Χρύσα και τους άλλους δικηγόρους της οικογένειας Φύσσα θα ήταν να περιοριστούν στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου και να αφήσουν τη διερεύνηση της εγκληματικής οργάνωσης σε άλλους. Οπως προκύπτει από την τελική της αγόρευση, επέλεξε τον ακριβώς αντίθετο δρόμο, όσο κι αν αυτός φαινόταν εξαρχής - και όντως αποδείχθηκε - τόσο δύσβατος. Αλλά αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να εξιχνιαστεί πλήρως και το έγκλημα εις βάρος του Παύλου».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org