Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στην Ανατολική Μάνη

Aπό την επίσκεψη στον Αγιο Νικόλαο Ανατολικής Μάνης
Aπό την επίσκεψη στον Αγιο Νικόλαο Ανατολικής Μάνης
Περιοδεία στα πυρόπληκτα χωριά της Ανατολικής Μάνης πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Αρχικά έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Σπάρτη, όπου μεταξύ άλλων ανέδειξε το μέγεθος της καταστροφής, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα επίσημη καταγραφή της Περιφέρειας (καταστροφή του 70% των ελαιώνων της περιοχής κ.λπ.), όπως σε κτηνοτροφία και μελισσοκομία, αλλά και τις ανεπαρκείς και πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες κυβερνητικές εξαγγελίες. Υπογράμμισε τη στήριξη του ΚΚΕ σε Βουλή, Ευρωβουλή, δήμους, Περιφέρειες στα δίκαια αιτήματα των πληγέντων, για 100% αποζημιώσεις, για μέτρα στήριξης του εισοδήματος και αποκατάστασης της τεράστιας οικολογικής καταστροφής με διασφάλιση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων ώστε να προληφθούν νέες καταστροφές.

Η βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε τα χωριά του δήμου Ανατολικής Μάνης και τον Αγιο Νικόλαο. Στη συζήτηση που ακολούθησε στην πλατεία, κάτοικοι της μετέφεραν τις ανησυχίες τους για την επόμενη μέρα, για τη δυνατότητα να επιβιώσουν στον τόπο τους καθώς και για τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει για καταστροφές από βροχοπτώσεις. Επίσης, ανέδειξαν το γεγονός ότι τα χωριά σώθηκαν χάρη στην αλληλεγγύη και τον αγώνα των ίδιων των κατοίκων, γνωρίζοντας τη γύμνια της κρατικής μηχανής.

Το απόγευμα συμμετείχε στη σύσκεψη με συλλόγους και κατοίκους της περιοχής που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Γυθείου. Εκεί μεταξύ άλλων μίλησε για τους πολλούς «κόφτες» που υπάρχουν και γι' αυτά τα λειψά εξαγγελθέντα μέτρα της κυβέρνησης, που κάνουν επιτακτική την ανάγκη οι πληγέντες να οργανώσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να κερδίσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να μείνουν και να επιβιώσουν στον τόπο τους.

Μετέφερε παραδείγματα από άλλες περιοχές και από προηγούμενες καταστροφές όπου οι πληγέντες με τον αγώνα τους μπόρεσαν να αποσπάσουν κατακτήσεις.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας επιτροπών και συντονισμού του αγώνα τόσο σε επίπεδο νομού όσο και Περιφέρειας και πανελλαδικά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org