Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
Απαίτηση για άμεσες αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα

Από τη συγκέντρωση την Κυριακή στη Μάνδρα
Από τη συγκέντρωση την Κυριακή στη Μάνδρα
Την ενίσχυση της αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής απαίτησαν την Κυριακή οι μαζικοί φορείς του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην 4η είσοδο του οικισμού «ΤΙΤΑΝ» (Πανόραμα).

Οπως τόνισαν, πάλεψαν με τις φλόγες για να σώσουν το βιος τους, τις κατοικίες και τον φυσικό τους πλούτο, και τώρα αγωνίζονται για την κάλυψη των αναγκών και των δίκαιων αιτημάτων τους: 100% αποζημίωση των πληγέντων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, στήριξη των μικρών επιχειρήσεων με έκτακτο αφορολόγητο επίδομα, επιδότηση ενοικίου, πάγωμα τουλάχιστον για δύο χρόνια σε οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΟΥ, τράπεζες και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

Από την Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελευσίνας - Μάνδρας ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Γκίνης, κάλεσε σε συμμετοχή και τους υπόλοιπους συλλόγους της περιοχής ώστε να δυναμώσει ο αγώνας, ειδικά μπροστά στον χειμώνα. Υπενθύμισε μια σειρά από καταστροφές που είχαν συμβεί στα δάση της Αττικής πριν αρχίσει η επιχειρηματολογία περί κλιματικής αλλαγής και στάθηκε στην υποχρηματοδότηση αλλά και στις ελλείψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική και στη Δασική Υπηρεσία, τονίζοντας πως «προς το παρόν η μόνη ανάπτυξη που βλέπουμε στη Δυτική Αττική είναι του νέου ΧΥΤΑ Φυλής και των βιομηχανιών που ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα την περιοχή μας, που έχασε πλέον κάθε πνεύμονα πρασίνου που της είχε απομείνει, αφήνοντάς μας με την επιλογή να αναπνέουμε ΧΥΤΑ από τη μία, καμένα από την άλλη».

Μίλησε ακόμα για τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες της περιοχής, όπως τα περιοριστικά μέτρα πανδημίας, τα αβάσταχτα οικονομικά βάρη και οι συνέπειες της πυρκαγιάς. «Ανησυχούμε για πολλά μικρομάγαζα και κατά πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά το επόμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμείς λοιπόν δηλώνουμε σήμερα από αυτό το βήμα ότι δεν πρόκειται να το δεχτούμε αυτό! Θα βαδίσουμε στα χνάρια των πυρόπληκτων της βόρειας Εύβοιας και όλοι μαζί, οργανωμένα, θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας».

Αναφέρθηκε στη λαϊκή αλληλεγγύη, με εκατοντάδες ανθρώπους «που έσπευσαν να προστατέψουν τις λαϊκές κατοικίες, τα μικρά μαγαζιά και τον φυσικό μας πλούτο και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν, την ίδια ώρα που για τα κυβερνητικά επιτελεία αρκούσε ένα sms εκκένωσης, για να μη χαθούν ζωές όπως μας είπαν».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, Ελένη Αντζουλάτου, στάθηκε στο πρόβλημα με το υδρευτικό δίκτυο που υπάρχει ακόμα στην περιοχή, ενώ ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βίλιζας- Θέας, Νίκος Βαρδαλάκος, είπε ότι στον οικισμό υπάρχουν 25 καμένα σπίτια και πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες.

Τον λόγο πήραν ακόμα ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου του οικισμού Πανόραμα (πρώην «ΤΙΤΑΝ») Σπύρος Κτενάς, ο οποίος δήλωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής ελπίζουν πως το κράτος θα προχωρήσει και θα λύσει τα επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιοκούνδουρων Μελέτης Ζαφείρης, που τόνισε την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων και αναδάσωσης της περιοχής, ενώ ο Νίκος Καρυώτης από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγ. Γεωργίου στάθηκε στα προβλήματα συνεννόησης και συντονισμού μεταξύ των αρχών την ώρα της φωτιάς και ζήτησε να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Στο τέλος της συγκέντρωσης μίλησε και ο δήμαρχος Μάνδρας Χρήστος Στάθης.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής και περιφερειακός σύμβουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι Μπάμπης Θεοδώρου και Κώστας Κώνστας, δημοτικοί σύμβουλοι Μάνδρας - Ειδυλλίας και Ελευσίνας, αντίστοιχα, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αποφάσεις στήριξης της κινητοποίησης είχαν πάρει το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριάσιου Πεδίου και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ