Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επίσκεψη στην πυρόπληκτη Ιπποκράτειο Πολιτεία

Κλιμάκιο της ΤΟ Βορείου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Γιαννόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ, τον Μιχάλη Χασιώτη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ωρωπού, και τον Νίκο Κατρά, μέλος του ΤΓ Βορείου Τομέα, επισκέφθηκαν την Ιπποκράτειο Πολιτεία έπειτα από πρόσκληση κατοίκων της περιοχής και των εθελοντών της ΜΑΚΙΠ (Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκράτειου Πολιτείας).

Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκαν η τεράστια καταστροφή φυσικού πλούτου και οι ζημιές σε κατοικίες που έχουν συντελεστεί στην περιοχή, αλλά και οι προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή για έργα πρόληψης που προηγήθηκαν της πυρκαγιάς και ...λόγω αυτών δεν κάηκε η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Στη συνάντηση του κλιμακίου του ΚΚΕ με την εθελοντική ομάδα της ΜΑΚΙΠ, ήταν έκδηλη η οργή και η αγανάκτηση για την καταστροφή στην περιοχή. Με βάση τις εκτιμήσεις, περισσότερο από τα 2/3 του δάσους έχει καεί, δηλαδή περίπου 4.000 στρέμματα, και με τη μέχρι τώρα αποτίμηση πάνω από 100 κατοικίες έχουν υποστεί μεγάλες και μικρές ζημιές, δηλαδή έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες ή κίτρινες. Μέσα από τις περιγραφές των κατοίκων για τις δραματικές ώρες της πυρκαγιάς γίνονται φανερά τα τεράστια κενά στην πρόληψη - αντιπυρική θωράκιση και στο ανύπαρκτο σχέδιο δασοπυρόσβεσης.

Είναι χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες για τις λιγοστές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τα ελλιπή μέσα, το γεγονός ότι μεταφέρθηκαν μονάδες Πυροσβεστικής ακόμα και από τον Εβρο που δυσκολεύονταν να βοηθήσουν αποτελεσματικά λόγω μη γνώσης της περιοχής, ότι δεν λειτουργούσαν γεννήτριες για άντληση νερού, ότι με ευθύνη της δημοτικής αρχής και της Πολιτικής Προστασίας δεν καθαρίστηκαν ακόμα και τα ξερά από την κακοκαιρία «Μήδεια». Υπογραμμίστηκε επίσης ότι είναι άμεση η ανάγκη αντιπλημμυρικών μέτρων.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, τα μέλη του κλιμακίου, αφού τόνισαν πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται αλληλέγγυο και συμπαραστάτης των κατοίκων στις διεκδικήσεις τους με όλες του τις δυνάμεις και αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει, κάλεσαν τους εθελοντές και τους κατοίκους να συμμετάσχουν στη σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», που οργανώνουν οι ΚΟ Ωρωπού και Διονύσου - Βορείων Χωριών αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Αφιδνών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς τέλος ο εφιάλτης(7/8/2021)
Μεγάλη φωτιά σε δάσος στον Ερημίτη Κέρκυρας(18/8/2020)
Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών γλίτωσαν τον Υμηττό από τα χειρότερα...(13/8/2019)
Ξύπνησαν μνήμες από φωτιά στη Ραφήνα(24/7/2019)
Μέσα σε δύο μέρες 156 πυρκαγιές!(17/7/2008)
Σιγοκαίγεται εδώ και τρία χρόνια...(19/7/2005)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org