Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέλευση πυροπλήκτων Βαρυμπόμπης - Θρακομακεδόνων

Από τη συνέλευση κατοίκων στη Βαρυμπόμπη
Από τη συνέλευση κατοίκων στη Βαρυμπόμπη
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής νέα συνέλευση κατοίκων μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Πυροπλήκτων που συγκροτήθηκε την προηγούμενη βδομάδα και διατύπωσε τα πρώτα αιτήματα για τις άμεσες προτεραιότητες, για τα ζητήματα της στέγασης και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μη σημειωθεί νέα καταστροφή από πλημμύρες.

Η πλειοψηφία των κατοίκων που πήραν τον λόγο σημείωσαν τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά για την ανυπαρξία πρόληψης για τη δασοπροστασία και την αντιπλημμυρική θωράκιση. Αναφέρθηκε ακόμα ότι όταν τα παλιότερα χρόνια και με πρωτοβουλία των κατοίκων και δικά τους έξοδα υπήρχαν πυροφυλάκια, προλαμβάνονταν οι φωτιές. Κάτοικοι από τον οικισμό Φλόγα, ανάμεσα στους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυμπόμπη, επισήμαναν ότι είναι άμεση η ανάγκη για κοντέινερ σε πυρόπληκτα νοικοκυριά. Πολλοί υπογράμμισαν ότι για το επόμενο διάστημα δεν πρέπει οι κάτοικοι να επιβαρυνθούν με λογαριασμούς ρεύματος, νερού μέχρι να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Επίσης, καταδείχτηκε και το ζήτημα των καλωδίων υπερυψηλής τάσης που πρέπει να υπογειοποιηθούν και να μην διέρχονται μέσα από τους οικισμούς.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ, όπως και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Μενιδίου, όπου ανήκουν και οι δύο πυρόπληκτες περιοχές, Βασίλης Τοπαλιανίδης και Γιούλη Αγγελοπούλου. Ο Β. Τοπαλιανίδης υπογράμμισε την ανάγκη οι ίδιοι οι κάτοικοι με την Επιτροπή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και ανέδειξε ότι αυτό είναι ανάγκη να γίνει σε συντονισμό και με τις άλλες Επιτροπές Αγώνα Πυροπλήκτων που συγκροτούνται, σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν επίσης, εκ μέρους του Συλλόγου ΕΒΕ Μενιδίου, ο Γιώργος Ψαραδέλης και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ανατ. Αττικής «ο Σωκράτης», η Ξανθή Σωτηροπούλου. Εκ μέρους της δημοτικής αρχής Μενιδίου παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θέμης Οικονόμου, που προσπάθησε να διασκεδάσει τις ευθύνες της τοπικής αρχής, που δεν έχει κάνει τίποτα για να διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Στο τέλος της συγκέντρωσης - συνέλευσης, εκ μέρους της Επιτροπής, ο Πέτρος Καράμπελας υπογράμμισε ότι αυτή είναι ανοιχτή στις προτάσεις των κατοίκων και δεσμεύεται το επόμενο διάστημα να κλιμακωθεί και με νέες πρωτοβουλίες η διεκδίκηση προς τις αρμόδιες αρχές για πραγματικές αποζημιώσεις και μέτρα προστασίας της περιοχής που είναι απαραίτητα μετά τη μεγάλη καταστροφή της Πάρνηθας, που αποτελεί πνεύμονα ζωής και για όλους τους κατοίκους της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ