Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΧΑΪΑΣ - ΗΛΕΙΑΣ
Μαχητική απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Περιφέρεια Δ. Ελλάδας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Περιφέρεια Δ. Ελλάδας
Μαχητική απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων, που εξαγγέλλουν σειρά προνομίων για το κεφάλαιο (πρόσφατα και από το βήμα της ΔΕΘ) και δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι και σήμερα για τους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα, όπως και σε Αχαΐα και Ηλεία, έδωσαν χτες οι Επιτροπές των πυρόπληκτων των δύο νομών, που προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Απαίτησαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για τις καταστροφικές πυρκαγιές και για μια σειρά άλλα προβλήματα που απασχολούν ειδικά τους βιοπαλαιστές αγρότες, όπως η κατρακύλα της τιμής πώλησης της κορινθιακής σταφίδας (από τους αγρότες στους εμπόρους), αλλά και αναγκαία έργα υποδομής για την προστασία των καλλιεργειών.

Δήλωναν προκλητικά «αναρμόδιοι»

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω», επισήμαναν, στον εμπαιγμό που αντιμετώπισαν από τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δήλωνε προκλητικά «αναρμόδιος», αλλά και στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τονίζοντας ότι πρόκειται μόνο για την αρχή των κινητοποιήσεών τους, που θα έχουν συνέχεια, όλο το επόμενο διάστημα.

Τόσο στην Αποκεντρωμένη όσο και στην Περιφέρεια κατατέθηκε το ψήφισμα της Επιτροπής των πυρόπληκτων της Ηλείας, που παρά και το γεγονός ότι το καταψήφισε η πλειοψηφία της Περιφέρειας (ΝΔ) μαζί με άλλους συνδυασμούς (ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ, ανεξάρτητοι του ΠΑΣΟΚ), στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, υποκριτικά ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι το στηρίζει!

«Το μόνο που ήξεραν όλο αυτό το διάστημα να μας πουν, ήταν να φύγουμε απ' τα σπίτια μας την ώρα της φωτιάς», σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής της Ηλείας, καταγγέλλοντας ότι σχεδόν ένα μήνα τώρα, δεν έχουν δοθεί καν ζωοτροφές από τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τα κοπάδια των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων να κινδυνεύουν με αφανισμό.

Αμεση παρέμβαση για τη στήριξη της τιμής της σταφίδας, που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς, απαίτησε η αντιπροσωπεία των αγροτών της Αιγιαλείας, ενώ να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα για την άρδευση των καλλιεργειών από το φράγμα Πείρου - Παραπείρου, αλλά και για δασοπυρόσβεση, ζήτησε η αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, όπως επίσης ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και ο Τάκης Σκιαδάς, δημοτικός σύμβουλος Ερυμάνθου.

Νέα κινητοποίηση στην Ηλεία την Πέμπτη

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής των πυρόπληκτων στην Ηλεία, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας του νομού, ενώ συνέχεια θα υπάρξει και με δράσεις στην Αχαΐα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ