Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
«Ψηλά στην ατζέντα όλων των κυβερνήσεων η στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ»

Τη μετάβαση πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, στην Ουάσιγκτον, τον επόμενο μήνα, για τον τρίτο γύρο του περιλάλητου Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου. Ολα σε βάθεμα της εμπλοκής στα σχέδια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και με θέματα στο τραπέζι τις μπίζνες σε Ενέργεια και άλλα πεδία, τη στρατιωτική συνεργασία κ.α.

Ερωτηθείς σχετικά, χτες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Οικονόμου τόνιζε χαρακτηριστικά ότι «η σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι μια σχέση στρατηγικής σημασίας και είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα και της κυβέρνησης, όπως και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων το προηγούμενο διάστημα και στο παρελθόν». Παρέπεμψε στο «αμέσως επόμενο διάστημα» για «πιο συγκεκριμένα στοιχεία και ανακοινώσεις», σχετικά με τις προσδοκίες της κυβέρνησης από το ταξίδι στις ΗΠΑ, τι δεσμεύσεις θα αναλάβει εκεί, πότε υπογράφεται η νέα Συμφωνία για τις βάσεις και με τι ακριβώς περιεχόμενο, δεδομένου ότι σε κάθε περίπτωση θα διευρύνει και παραπέρα το στρατιωτικό αποτύπωμα των Αμερικανών στη χώρα, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό από τη στοχοποίησή του από άλλα κέντρα.

Θυμίζουμε, ήδη από προχτές, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση, αναφερόμενος προσωπικά στους Μητσοτάκη και Τσίπρα, τόνισε ότι και οι δύο στηρίζουν τη «στρατηγική σχέση» με τις ΗΠΑ, καθώς - όπως θύμισε - ο πρώτος τέτοιος γύρος ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ