Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με φούρια στον επόμενο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης

Την «επόμενη μέρα» κοιτάζει η κυβέρνηση, μετά και την ολοκλήρωση των εκλογών στην Τοπική Διοίκηση, σχεδιάζοντας τον επόμενο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης σε συνεργασία με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, πάνω και στη στρατηγική σύμπλευση των αστικών πολιτικών δυνάμεων προς όφελος των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Χαρακτηριστικά, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης προκειμένου να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές». Εμφάνισε δε ως νομιμοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής το γεγονός ότι «πριν τέσσερις μήνες είχαμε εθνικές εκλογές στις οποίες καταγράφηκε (...) η δυναμική των πολιτικών κομμάτων και η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό». «Οι πολιτικές ισορροπίες αποτυπώθηκαν ξανά στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τη συμμετοχή του συνόλου των παρατάξεων», πρόσθεσε, με τη ΝΔ να διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στην αστική διαχείριση και να ερμηνεύει κατά το δοκούν το αποτέλεσμα. «Σε αυτήν την προσπάθεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο», συνέχισε, κάνοντας καθαρό τον ρόλο που επιφυλάσσουν στον μηχανισμό, αφού έθεσε ως «μέλημα» της κυβέρνησης «να συνεχίσουμε την υλοποίηση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας σε συνεργασία με όλους τους φορείς. Γι' αυτό επανεξελέγη αυτή η κυβέρνηση πριν 4 μήνες, αυτή είναι η αποστολή της και αυτό θα πράξει».

Παραπέρα, ερωτηθείς σχετικά με τις διεργασίες στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και την ενδεχόμενη σύμπραξη των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και σε κεντρικό επίπεδο, είπε ότι «έχει δικαίωμα ο κάθε πολιτικός χώρος να προσδιορίζεται, να αυτοπροσδιορίζεται, να κάνει τις επιλογές του, να ενώνεται, να μην ενώνεται», μιλώντας για αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ και απευθύνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ερωτήματα όπως «το κόμμα του πού κέρδισε; Ποια επιλογή;».

Τέλος, επανέλαβε την αθλιότητα που εξαπέλυσε και προεκλογικά η κυβέρνηση, ότι δεν γίνεται δήμαρχοι που στηρίζουν την Παλαιστίνη να μπορούν να διαχειριστούν χρήματα. Συνεχίζοντας την ξεδιάντροπη επίδειξη προσήλωσης στις σχέσεις με το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «κάποιος ο οποίος υπερασπίζεται, τη μέρα που γίνονται, θηριωδίες στο Ισραήλ και κάνει συμψηφισμούς, ανεβάζοντας τη σημαία της Παλαιστίνης, εμένα πολιτικά με βρίσκει απέναντι» και ότι «οι άνθρωποι που ανήκουν στον φιλελεύθερο χώρο μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα τα χρήματα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ